close
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Antraciet grafmonument met klassieke illustratie Natuursteen

Het Fresco "Schepping van Adam" van Michelangelo op het plafond van de Sixtijnse Kapel is wereldberoemd. Vooral de twee handen in het schilderij zijn een bekend symbool geworden. Deze twee handen zijn als illustratie op de twee delen van de lettersteen... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
35262
Collectie
Beelden en Symbolen, Eenvoudig tot bijzonder, Onderhoudsvrij
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer, Familiegraf - enkel breed
Kleur
donker, Zwart
Liggende deel
Gedeeltelijk beplanting, Golfvorm of bogen, Natuursteen
Materiaal
Natuursteen
Natuursteen kleuren
Zwart
Productsoort
Lantaarn, Letterplaat, Split
Staande deel
Natuursteen
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Het Fresco "Schepping van Adam" van Michelangelo op het plafond van de Sixtijnse Kapel is wereldberoemd. Vooral de twee handen in het schilderij zijn een bekend symbool geworden. Deze twee handen zijn als illustratie op de twee delen van de lettersteen aangebracht door middel van een lasergravure. Boven de illustraties zijn de opschriften verdiept aangebracht. Het oppervlak van de de lettersteen is mat gemaakt voor een strakke en moderne uitstraling, maar daarentegen zijn de randen juist grof gehakt, wat weer zorgt voor een ruw element in het ontwerp. Het liggende deel is van hetzelfde natuursteen gemaakt en bevat eveneens matte oppervlakken. De brede omranding en de halve dekplaat met de glooiende lijn aan de binnenzijde zorgen voor rust een eenheid. Aan de rechterzijde zijn zacht-grijze steetjes als bedekking gebruikt en deze lichtere kleur geeft het grafmonument een fris contrast.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

Soortgelijke modellen