close
Komende zaterdag en zondag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Gravure geëtst of gelaserd op een grafsteen | Eijgelaar Natuursteen

Het is mogelijk om een door u gewenste foto of afbeelding als gravure op een grafmonument aan te laten brengen. Een gravure komt het mooist uit op de donkere materialen en kan alleen op glad materiaal aangebracht worden.

Op een ruwe steen kan dus geen gravure aangebracht worden, tenzij er een gedeelte gepolijst wordt of een gepolijst plaatje van natuursteen op het ruwe grafmonument bevestigd wordt waar de gravure op gemaakt kan worden. Bij het aan laten brengen van een gravure kunt u kiezen uit de onderstaande twee mogelijkheden.

Grafsteen met gravure, olifant gravure grafsteen

Ets gravure

Bij etsen wordt er gebruik gemaakt van een stift van diamant die de gewenste afbeelding in de grafsteen graveert. Het is ook mogelijk om een geëtste gravure op glas aan te laten brengen. Etsen gebeurt met de hand.

Het voordeel van etsen is dat iedere gewenste afbeelding aangebracht kan worden. Zo kunnen bijvoorbeeld diverse ideeën in één gravure worden gecombineerd. Een kunstenaar kan een gedetailleerde tekening op ware grootte voor u uitwerken om u een goed beeld te geven. Zodra deze tekening af is, kunt u komen kijken of het geheel naar uw wens is. Mocht u nog iets willen wijzigen, dan wordt de tekening aangepast.

Gravure van handen
Gravure van bos
Gravure etsen grafsteen
Gravure etsen grafsteen
Gravure etsen grafsteen

Laser gravure

Een tweede mogelijkheid is om een foto of afbeelding te laten laseren. Bij laseren wordt de foto of afbeelding als het ware in de grafsteen ingebrand. Dit wordt machinaal uitgevoerd. De gewenste foto of afbeelding wordt op deze wijze een-op-een overgenomen op het grafmonument. Hierbij is het uiteindelijke resultaat afhankelijk van de kwaliteit (resolutie) van de foto of afbeelding. Hoe beter de kwaliteit, des te beter het eindresultaat. Als men kiest voor een portretgravure, dan is een lasergravure een beter alternatief dan een geëtste gravure omdat deze 100% overeenkomt met de foto en niet met de hand wordt nagemaakt. Hieronder ziet u twee voorbeelden van lasergravures.

foto voor gravure
foto graveren
foto graveren