close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Keurmerk Natuursteen

De Stichting Keurmerk Natuursteen is in het leven geroepen door de Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven (ABN), waar Eijgelaar Natuursteen lid van is. De ABN is dé brancheorganisatie voor natuursteenbedrijven in Nederland. Eijgelaar Natuursteen heeft in november 2007 samen met nog vier steenhouwerijen als eerste in Nederland het Keurmerk Natuursteen in ontvangst mogen nemen.

Een onderneming die het Keurmerk Natuursteen mag voeren moet zowel bedrijfsmatig als technisch aan strenge eisen voldoen. Het betreft onder andere eisen op het gebied van vakmanschap, specialistische kennis, voorlichting & advies, administratieve handelingen van offerte tot factuur, arbo, milieu, bedrijfsorganisatie, klachtenadministratie en garantiebepalingen. Stichting Keurmerk Natuursteen controleert dan ook met regelmaat of alle aangesloten bedrijven hieraan voldoen en daarmee dus of het betreffende bedrijf het keurmerk nog steeds waardig is.
Het Keurmerk Natuursteen wordt dan ook niet weggegeven, maar moet echt verdiend worden. Alleen betrouwbare en kwalitatief goede natuursteenbedrijven komen in aanmerking dit keurmerk te behalen.

Mocht u een grafmonument kopen van een bedrijf dat het Keurmerk Natuursteen in zijn bezit heeft, dan bent u er van verzekerd dat het grafmonument door vakmensen gemaakt wordt van materiaal van de beste kwaliteit. U kunt er op rekenen dat zowel het advies bij de keuze van een gedenkteken, de productie en montage van het grafmonument, het eventuele onderhoud en de service op een betrouwbare wijze verlopen.