close

Versteend hout – informatie over versteend hout als grafsteen | Eijgelaar

Versteend hout is een soort fossiel: het bestaat uit fossiel hout, waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen (o.a. door kwarts) met behoud van de structuur van het hout. Zo zijn zelfs de jaarringen nog te traceren.

Het proces van verstening gebeurt onder de grond en kan eeuwen duren. De grafmonumenten van versteend hout die u in onze showrooms kunt bekijken komen voornamelijk uit Indonesië.

Meer informatie over versteend hout kunt u hieronder downloaden.

Technische informatie over versteend hout
Grafsteen versteend hout, grafmonument versteend hout met cortenstaal en foto
Tekstplaatjes van brons versteend hout grafsteen

Versteend hout grafmonument met bronzen accessoire en tekstplaatje

Belettering en decoraties op grafmonumenten van versteend hout

Versteend hout wordt dikwijls gecombineerd met glas. Het glas kan dan worden voorzien van een inscriptie. Een andere mogelijkheid om versteend hout te voorzien van een inscriptie is het gebruiken van een bronzen plaatje met tekst of bronzen letters. Deze beide opties kunnen ook in aluminium worden uitgevoerd.

Daarnaast kunnen accessoires van brons of aluminium iets bijzonders toevoegen aan versteend hout. Voor grafvulling kan ook gebruik worden gemaakt van kleine stukjes versteend hout.

Onderhoud versteend hout

Versteend hout is ontzettend hard materiaal. Het is dan ook al eeuwenoud en heel duurzaam. Het is echter wel zo dat eventuele gepolijste oppervlakken relatief snel wat doffer en lichter van kleur kunnen worden. Ook kan het gebeuren dat er tijdens een periode van vorst schilfertjes van het versteend hout afvriezen. Het grafmonument mag echter niet in z’n geheel gaat splijten.

U kunt gepolijst versteend hout het beste schoonmaken met een zachte doek en lauw water en ruwer versteend hout met een zacht borsteltje en lauw water.

Versteend hout met glas en cortenstaal

Versteend hout met glas en cortenstaal

Voorbeelden van persoonlijke versteend hout grafmonumenten

Versteend hout grafmonument met bronzen vogeltjes
Versteend hout grafmonument met zon
Versteend hout grafmonument cortenstaal naamplaat