close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Grafsteen opknappen of restaureren | Eijgelaar Natuursteen

Een grafsteen opknappen is een vak apart. Eijgelaar Natuursteen is ook gespecialiseerd in grafmonumenten restaureren. Als u de begraafplaats, de naam en overlijdensdatum van de overledene, het grafnummer en uw gegevens aan ons doorgeeft, dan gaan wij vrijblijvend bij het grafmonument kijken waarna u een offerte krijgt toegezonden met de restauratie mogelijkheden. Indien u zelf over een duidelijke foto van het grafmonument beschikt, dan kunt u deze ook naar ons mailen. Mocht uw voorkeur er naar uitgaan om samen met een van onze medewerkers op de begraafplaats te gaan kijken wat de reparatie werkzaamheden zijn, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Vraag nu een offerte aan.

Overzicht werkzaamheden

Wij kunnen, onder andere, de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Grafsteen letters bijwerken of opnieuw verven
  • Letters opnieuw graveren
  • Grafsteen rechtzetten
  • Grafsteen schoonmaken of reinigen
  • Onderdelen vervangen of renoveren
  • Een grafsteen verwijderen en afvoeren

Grafsteen opknappen op de begraafplaats

Bepaalde restauratie werkzaamheden kunnen op de begraafplaats uitgevoerd worden, bijvoorbeeld de grafsteen letters schilderen als de grafsteen van graniet is of de grafsteen rechtzetten als de grafsteen verzakt is.

Grafsteen restauratie in de werkplaats

Indien een grafsteen afgeschuurd moet worden of als bepaalde onderdelen opgeschuurd moeten worden om de oorspronkelijke kleur weer naar boven te laten komen zoals bij Belgisch Hardsteen, dan is het noodzakelijk dat het grafmonument van de begraafplaats opgehaald moet worden zodat het grafsteen opknappen in de werkplaats uitgevoerd kan worden. Ook bij vervanging van onderdelen moet het grafmonument vrijwel altijd afgehaald worden.

Hieronder en naast ziet u diverse ‘voor’ en ‘na’ foto’s van gerestaureerde grafmonumenten. Zelfs het meest oude grafmonument kunnen wij er weer als nieuw uit laten zien.

restauratie grafmonument
restauratie grafmonument
restauratie grafmonument

Grafstenen in het echt bekijken?

Wilt u meer weten over het uitzoeken van een grafsteen, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken. Bij een bezoek heeft u de mogelijkheid om alle grafstenen in het echt te bekijken.