close
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Teakhout – informatie over Teakhout voor grafstenen | Eijgelaar Natuursteen

De Teakboom (Tectona grandis) is een boom die meer dan 40 meter hoog kan worden en heeft zijn oorsprong in Zuid-Oost Azië. Tegenwoordig wordt de Teakboom ook in andere tropische gebieden aangeplant.

Met hout kunnen de meest creatieve vormen en decoraties gemaakt worden. Het is mogelijk om zowel een heel gedenkteken, als een klein onderdeel in hout uit te voeren. Vanwege het feit dat Teakhout zo duurzaam is én zich zo mooi laat bewerken, worden er steeds vaker grafmonumenten van teakhout gemaakt.

Wij adviseren het teakhout onbehandeld te laten zodat het op een mooie en natuurlijke manier vergrijst. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

Grafmonumenten teakhout, grafsteen teakhout
teakhout Kruis

Belettering en decoraties

In Teakhout kunnen in het gewenste lettertype handgesneden letters aangebracht worden. Meestal worden de letters in V-vorm gesneden, zodat er altijd een schaduwzijde ontstaat en de tekst zodoende ook altijd leesbaar is. In Teakhout kunnen ook mooie decoraties gesneden worden.

Onderhoud teakhout

Teak is heel goed bestand tegen weer en wind, ook zonder dat het onderhouden wordt. Het is echter wel zo dat Teakhout dat niet onderhouden wordt grijsachtig van kleur wordt. Teakhout dat diverse malen per jaar geolied wordt, behoudt zijn bruinachtige tint. Dit vergt echter wel een consequent onderhoud. Teak is rijk aan natuurlijke oliën en deze dragen dan ook bij aan de duurzaamheid. Een ander voordeel van Teakhout is dat het geen roest of corrosie veroorzaakt wanneer het in contact komt met metaal.

Voorbeelden teakhout grafmonumenten in combinatie met andere materialen

Teakhout grafsteen met kruis en glas
Teakhouten bloem op grafsteen met glazen tekstplaat
Teakhouten grafmonument combinatie met natuursteen en glas
Teakhouten grafmonument met afbeelding duif
Teakhouten grafsteen met glazen tekstplaat en rvs auto
Teakhouten grafmonument combinatie met cortenstaal ankh kruis