close
Heeft u advies nodig? Stel uw vraag phone038-3312175
beenhere Al ruim 150 jaar vakmanschap sinds 1862

Hoe wij samen met u een persoonlijk grafmonument ontwikkelen

Grafmonumenten worden steeds persoonlijker, waarbij steeds vaker een persoonlijk, creatief grafsteen ontwerp wordt gemaakt dat samen met de familie is ontwikkeld. Indien de voorkeur uitgaat naar een meer traditioneel grafmonument, kan deze ook persoonlijk gemaakt worden door een speciale tekst, een eigen gedicht, een passende Psalm of door bijzondere decoraties. Hieronder zetten wij voor u uiteen hoe u tot een persoonlijk grafmonument voor uw dierbare komt.

Materiaal en uitstraling

Deze twee punten gaan hand in hand. Wilt u bijvoorbeeld een sobere uitstraling, een natuurlijke uitstraling of juist heel strak? De uitstraling wordt versterkt door het materiaal. Voor bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling is natuursteen of versteend hout een geschikt materiaal. Ook het combineren van materialen kan net die uitstraling geven waar u naar op zoek bent. Hierin denken wij adviserend met u mee.

Rechts ziet u een voorbeeld van een modern grafmonument bestaande uit een combinatie van Zwart graniet en glas (waarbij de naam is weg gehaald). De strakke lijnen van het glas complementeren de strakke lijnen van het liggende gedeelte.

Grafmonument glas met natuursteen

Grafstenen van natuursteen, hout, glas, RVS of Cortenstaal

Grafmonument glas met natuursteen

Materiaal en uitstraling

Een grafornament kan soms precies uitdrukken wat de passie was van de overledene of wat nou zo kenmerkend was aan hem of haar. Een grafornament kan van natuursteen zijn gemaakt, maar ook er zijn ook andere mogelijkheden zoals RVS, glas en brons. Wij kunnen adviserend met u meedenken van welk materiaal het grafornament het beste tot zijn recht komt.

Rechts ziet u een voorbeeld van een grafmonument waarbij twee katten van natuursteen de aandacht vangen.

Meer informatie over grafornamenten

Een betekenisvolle foto of afbeelding

Naast een grafornament kan ook een foto of afbeelding heel betekenisvol zijn voor nabestaanden. Dit kan een portret zijn van de overledene in de vorm van een gravure of porseleinen foto, maar ook een gezandstraalde lijntekening van een hobby of een gedetailleerde afbeelding van iets waar uw dierbare van hield.

Rechts ziet u glasplaat met hierop een zonnebloem in combinatie met rozen aangebracht door onze kunstenares. Er is ook een portretgravure aangebracht op een van de voorste glasplaatjes (deze is nu vervaagd).

Grafsteen met foto, Grafmonumenten met foto

Meer informatie foto's en afbeeldingen

Grafsteen belettering

Een passende tekst aanbrengen

Een passende tekst kan het hele grafmonument samenbrengen tot een kloppend geheel. Hierbij gaat het niet alleen om de tekst op zich, maar ook om het lettertype en hoe deze tekst wordt aangebracht. Soms zijn gezandstraalde letters passend, een andere keer kunnen dit RVS letters zijn. Wij denken adviserend met u mee over de tekst en belettering op het grafmonument.

Rechts ziet u een bronzen zuil met hierop de naam en handtekening in eigen handschrift aangebracht in brons. Links van de zuil is een zeer persoonlijke tekst aangebracht in bronzen letters.

Meer informatie over teksten en belettering

Andere mogelijkheden om een grafsteen persoonlijk te maken

Een nieuwe mogelijkheid bij grafmonumenten is het aanbrengen van echte Swarovski kristallen. Wij proberen ons bedrijf steeds te vernieuwen om bijzondere, persoonlijke grafmonumenten te maken voor nabestaanden.

Rechts ziet u op de linker zuil van het grafmonument diverse Swarovski kristalletjes aangebracht. Ook op de vaas onderin zijn Swarovski kristalletjes aangebracht.

Grafsteen met Swarovski

Meer mogelijkheden om een grafsteen persoonlijk te maken

Wilt u meer informatie of een vestiging bezoeken? Onze adviseurs staan u graag te woord en na een gesprek kunnen wij een vrijblijvende offerte met ontwerptekening voor u maken.