close
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Hoe wij samen met u een persoonlijk grafmonument ontwikkelen

Grafmonumenten worden steeds persoonlijker, waarbij steeds vaker een persoonlijk, creatief grafsteen ontwerp wordt gemaakt dat samen met de familie is ontwikkeld. Indien de voorkeur uitgaat naar een meer traditioneel grafmonument, kan deze ook persoonlijk gemaakt worden door een speciale tekst, een eigen gedicht, een passende Psalm of door bijzondere decoraties. Hieronder zetten wij voor u uiteen hoe u tot een persoonlijk grafmonument voor uw dierbare komt.

Materiaal en uitstraling

Deze twee punten gaan hand in hand. Wilt u bijvoorbeeld een sobere uitstraling, een natuurlijke uitstraling of juist heel strak? De uitstraling wordt versterkt door het materiaal. Voor bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling is natuursteen of versteend hout een geschikt materiaal. Ook het combineren van materialen kan net die uitstraling geven waar u naar op zoek bent. Hierin denken wij adviserend met u mee.

Bij het toegevoegde grafmonument zijn twee natuursteensoorten gebruikt die elk een fraaie, zachte groene kleur hebben. In dit geval is ervoor gekozen om het oppervlak slechts een beetje te polijsten, zodat alle oppervlakken nog steeds een bepaalde matheid hebben. Dit maakt het grafmonument modern en eigentijds. In het liggende deel is veel ruimte om naar eigen inzicht beplanting toe te voegen, maar dit kunnen wij ook voor u verzorgen. De naam is ingegraveerd ingeschilderd op lettersteen met witte lak.

Om dit deel iets speelser te maken, is de letterplaat van glas ervoor juist iets gedraaid ten opzichte van de lettersteen. De achterzijde van het glas heeft een semi-transparante structuur gekregen door een speciale smelttechniek. De tekst en de illustratie zijn persoonlijke toevoegingen om het gedenkteken nog meer betekenis geven.

Grafmonument glas met natuursteen
Grafmonument glas met natuursteen

Materiaal en uitstraling

Een grafornament kan soms precies uitdrukken wat de passie was van de overledene of wat nou zo kenmerkend was aan hem of haar. Een grafornament kan van natuursteen zijn gemaakt, maar ook er zijn ook andere mogelijkheden zoals RVS, glas en brons. Wij kunnen adviserend met u meedenken van welk materiaal het grafornament het beste tot zijn recht komt.

Glas, natuursteen, teakhout en RVS passen goed samen in een monument. Op dit moderne grafmonument met rvs auto is een staande glasplaat geplaatst. De glasplaat is stijlvol zwart van kleur.

Een betekenisvolle foto of afbeelding

Naast een grafornament kan ook een foto of afbeelding heel betekenisvol zijn voor nabestaanden. Dit kan een portret zijn van de overledene in de vorm van een gravure of porseleinen foto, maar ook een gezandstraalde lijntekening van een hobby of een gedetailleerde afbeelding van iets waar uw dierbare van hield.

Rechts ziet u een glasplaat met hierop een gitaar. Het is natuurlijk ook mogelijk om een gitaar of andere afbeelding in natuursteen te zandstralen.

Grafsteen met foto, Grafmonumenten met foto
Grafsteen belettering

Een passende tekst aanbrengen

Een passende tekst kan het hele grafmonument samenbrengen tot een kloppend geheel. Hierbij gaat het niet alleen om de tekst op zich, maar ook om het lettertype en hoe deze tekst wordt aangebracht. Soms zijn gezandstraalde letters passend, een andere keer kunnen dit RVS letters zijn. Wij denken adviserend met u mee over de tekst en belettering op het grafmonument.

Om een moderne, eigentijdse uitstraling te krijgen werken wij veel met rvs om verschillende elementen vorm te geven. Zo zijn in dit grafmonument het langwerpige bloemvak, de verzonken vaas en de sierlijke band rondom de lettersteen van rvs gemaakt. Door de natuurstenen delen, zoals de lettersteen en het liggende deel, niet te polijsten maar juist iets matter te maken, krijgt het grafmonument ook een modernere afwerking. Het oppervlak weerspiegelt nog wel een deel van de omgeving, maar de weerspiegeling is nu iets ‘doffer’. Het monument biedt verder veel ruimte voor andere accessoires, zoals de foto en de lantaarn. De tekst is wit ingeschilderd, waardoor het goed leesbaar is.

Andere mogelijkheden om een grafsteen persoonlijk te maken

Een nieuwe mogelijkheid bij grafmonumenten is het aanbrengen van echte Swarovski kristallen. Wij proberen ons bedrijf steeds te vernieuwen om bijzondere, persoonlijke grafmonumenten te maken voor nabestaanden.

Rechts ziet u op de linker zuil van het grafmonument diverse Swarovski kristalletjes aangebracht. Ook op de vaas onderin zijn Swarovski kristalletjes aangebracht.

Grafsteen met Swarovski

Wilt u meer informatie of een vestiging bezoeken?

Onze adviseurs staan u graag te woord en na een gesprek kunnen wij een vrijblijvende offerte met ontwerptekening voor u maken.

Vrijblijvende afspraak maken