close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Grafmonumenten voor specifieke graven

Grafmonumenten kunt u in verschillende soorten graven samenstellen, zo hebben wij specifieke grafmonumenten ontworpen met een eigen sfeer en uitstraling. De richtlijnen verschillen per begraafplaats en het soort gedenkteken. Heeft u meer informatie nodig? Kunt u altijd vrijblijvend een vraag stellen. Onze collectie bestaat uit dubbele grafmonumenten, islamitische grafmonumenten, urn grafstenen en kindergrafmonumenten. Wij helpen u graag verder op weg met het uitzoeken van een grafmonument naar wens.

Grafmonumenten voor specifieke stijlen

In dit overzicht vind u een gevarieerd assortiment op gebied van grafmonumenten, zo heeft ons assortiment veel diverse stijlen. De mogelijkheden zijn oneindig rondom gedenktekens daarom streven wij ernaar om elk gedenkteken een geheel persoonlijke uitstraling te geven naar wens. U kunt zich oriënteren op specifieke stijlen zoals graftempels, grafzerken, grafstenen met engel, grafstenen met vlinder of hartvormige grafstenen.

Natuurlijke grafmonumenten en zwerfkeien

Ruwe grafstenen en zwerfkeien zijn natuurlijke ruwe grafmonumenten die helemaal ruw (gehakt) zijn of grafstenen met gepolijste voor- en achterzijde en ruw gehakte zijkanten. In onze showtuin staan en liggen diverse soorten ruwe grafstenen en zwerfkeien die als grafmonument gebruikt kunnen worden.

Natuursteen grafmonument

Natuursteen grafmonumenten zijn voornamelijk van graniet gemaakt. Graniet is een natuursteen soort, net zoals marmer. Daarnaast wordt dit type grafsteen vaak gepolijst zodat er weinig onderhoud nodig is. Alle getoonde natuursteen grafstenen kunnen worden veranderd van vorm of materiaal. Wij geven 25 jaar garantie op grafmonumenten van graniet.

Houten grafmonumenten

Houten grafmonumenten zijn grafmonumenten die (deels) uit versteend hout, teakhout of hout kwartsiet bestaan. Versteend hout is een soort fossiel waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen met behoud van de structuur van het hout. Teakhout is afkomstig van de teakboom (Tectona grandis) die meer dan 40 meter hoog kan worden en afkomstig is uit Zuid-Oost Azië. Hout kwarsiet is een natuursteen soort die de uitstraling van hout heeft. Meer informatie over versteend hout en teakhout. Een grafsteen van versteend hout laat zich goed combineren met brons of glas. Ieder stuk van versteend hout is uniek. In teakhout kan prachtig houtsnijwerk verwerkt worden in bijvoorbeeld een grafmonument met houten kruis. Hout kwartsiet kan uitstekend gecombineerd worden met andere natuursteen soorten.

Glazen grafmonumenten

Glazen grafmonumenten c.q. grafmonumenten zijn een specialisme van Eijgelaar Natuursteen. Onder de naam Art Emotions hebben wij ons eigen glasatelier waarmee wij geheel zelfstandig grafmonumenten van glas kunnen produceren. Dit heeft als grote voordeel dat u uw wensen één-op-één met onze kunstenares kunt bespreken zodat het grafmonument helemaal naar wens wordt zoals u het voor ogen heeft. Onze glazen grafmonumenten prijzen zijn dan ook zeer concurrerend. Op onze website vindt u voorbeelden van glazen grafmonumenten of grafstenen met glas gecombineerd met andere materialen, zoals natuursteen, versteend hout en RVS. Omdat wij tevens over een eigen steenhouwerij beschikken, kunnen wij alle mogelijke combinaties van glas maken. Meer informatie over glas.

RVS grafmonumenten

RVS grafmonumenten kunnen helemaal naar eigen wens worden aangepast. Ook kunnen wij een eigen ontwerp van een grafmonument van RVS voor u realiseren. Eijgelaar Natuursteen gebruikt alleen het beste soort RVS, RVS 316 voor grafmonumenten. Lees meer over RVS. RVS valt prima te combineren met natuursteen en glas. Eijgelaar heeft zowel een eigen steenhouwerij als glasatelier om de meeste bijzondere grafstenen met RVS te kunnen vervaardigen.

Cortenstaal grafmonumenten

Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in grafmonumenten. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast. Voor een cortenstalen grafsteen dat op de juiste manier de persoonlijke kenmerken van uw dierbare uitstraalt, is een gedegen ontwerp een belangrijke basis. Hier laten wij u zien wat er zoal mogelijk is met dit bijzondere materiaal.

Kindermonumenten

Kindergrafmonumenten zijn grafstenen speciaal voor een kindergraf. Een grafmonument voor een kind of baby is bijna altijd een bijzonder en persoonlijk ontwerp. Wij besteden veel aandacht in het begeleiden van dit proces. Aan de hand van uw wensen leggen wij de mogelijkheden uit zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen. Daarnaast maken wij eerst een ontwerp van het kindergrafmonument zodat u een beeld krijgt wat eindresultaat zal zijn.

Wat is er mogelijk rondom grafaccessoires?

Het personaliseren van een gedenkteken is een van de belangrijkste punten bij het uitzoeken van een grafmonument. Het is van groot belang dat de grafaccessoire goed gecombineerd wordt met het grafmonument. Voor elk gedenkteken hebben wij een passend grafaccessoire die extra sfeer toevoegt. Onze online collectie bestaat uit graflantaarns, beelden, grafvazen, grafkaarsen, kruizen en tekstplaatjes.

Om uw grafmonument persoonlijk te maken kunt u kiezen voor een passend grafaccessoire, maar wat zijn de mogelijkheden?

Grafaccessoires online bestellen

Wat kost een grafmonument?

Bij het uitzoeken van een grafmonument zijn er veel mogelijkheden rondom de grafsteen, grafzerk & grafaccessoires. Dit zijn de hoofdfactoren die de prijs van een grafmonument het meest beïnvloeden. Een grafmonument met een unieke grafsteen, origineel grafzerk ontwerp en belettering naar keuze kost gemiddeld € 2200,-

Voor elk grafmonument hanteren wij een heldere en transparante prijs, maar waaruit is de prijs opgebouwd?

Meer informatie kosten

Wat zijn de mogelijkheden bij het beletteren van een grafmonument?

Een van de belangrijkste punten die een grafmonument volledig maakt is de belettering. Afhankelijk van het soort gedenkteken en materiaal zijn er diverse manieren om een monument te beletteren.

Er zijn verschillende belettering mogelijkheden, maar welke technieken kunnen wij verzorgen voor uw gedenkteken?

Meer informatie belettering

Stel uw vraag

“U heeft waarschijnlijk geen idee waar u moet beginnen. Bij het uitzoeken van een passend grafmonument zijn er vaak veel vragen. Ik beantwoord deze vragen graag om u vrijblijvend op weg te helpen. Ook met andere vragen over onderhoud van een grafsteen of de prijs van iets dat u op deze website heeft gezien help ik u graag.”

Hoe kan ik een grafmonument onderhouden?

Een grafsteen onderhouden kunt u zelf doen of een specialist inschakelen. Bij het schoonmaken van een grafsteen is het belangrijk om de juiste middelen te gebruiken dit is afhankelijk van het materiaal. Hierover hebben wij een uitgebreide beschrijving geschreven over het schoonmaken van een grafsteen. Na tientallen jaren kan het zo zijn dat de grafsteen en letters vervaagd zijn op uw grafsteen, hiervoor kunnen wij uw grafsteen restaureren en letters bijwerken.

Welke opties zijn er om een grafmonument te onderhouden?

Meer informatie onderhoud

Levertijd grafstenen

Een grafsteen dat uit een van onze showtuinen in Kampen (vlakbij Zwolle), Barneveld, Apeldoorn, Amstelveen, Helmond of Rotterdam uitgezocht wordt, kan met circa 8 weken geplaatst worden.

In onze showtuinen staan honderden grafstenen opgesteld, zodat de kans aanwezig is dat u een passend grafmonument ziet dat aan uw wensen voldoet. Dit betekent dat het grafmonument relatief snel geplaatst kan worden.

De levertijd van een grafmonument wat wij niet op voorraad hebben is 12 tot 16 weken. Meer informatie over de levertijd.

Grafstenen in het echt bekijken?

Wilt u meer weten over het uitzoeken van een grafsteen, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken. Bij een bezoek heeft u de mogelijkheid om alle grafstenen in het echt te bekijken.