close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Aluminium – informatie over aluminium voor grafstenen

Materiaal en uitstraling

Deze twee punten gaan hand in hand. Wilt u bijvoorbeeld een sobere uitstraling, een natuurlijke uitstraling of juist heel strak? De uitstraling wordt versterkt door het materiaal. Voor bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling is natuursteen of versteend hout een geschikt materiaal. Ook het combineren van materialen kan net die uitstraling geven waar u naar op zoek bent. Hierin denken wij adviserend met u mee.

Rechts ziet u een voorbeeld van een modern grafmonument bestaande uit een combinatie van Zwart graniet en glas (waarbij de naam is weg gehaald). De strakke lijnen van het glas complementeren de strakke lijnen van het liggende gedeelte.

Grafmonument van aluminium

Afwerking aluminium

Naast grafmonumenten van aluminium is het ook mogelijk een opschrift van losse aluminium letters of aan elkaar gegoten letters te maken in een uit te zoeken lettertype. Een andere mogelijkheid is een tekstplaatje van aluminium.

Aluminium tekstplaatje

Aluminium plaatje

Losse aluminium letters

Losse letters van aluminium

Aan elkaar gegoten aluminium letters

Aluminium letters aan elkaar gooien

Naam gegoten in eigen handschrift

Handschrift in aluminium

Patineringen aluminium

De aluminium tekstplaatjes en letters zijn verkrijgbaar in de onderstaande patineringen. Patineren is het gebruiken van zuren en temperatuurwisselingen om de kleur te laten veranderen.

Lichtgrijs

Lichtgrijs

Grijs

Grijs

Donkergrijs

Donkergrijs

Onderhoud aluminium

De grafmonumenten worden op een andere wijze gefabriceerd en bewerkt dan de accessoires en letters waardoor het onderhoud voor beide verschilt.

Grafmonumenten

Het verdient de voorkeur het aluminium schoon te maken met schoon water en een zachte spons of een doekje. Daarnaast kan het grafmonument jaarlijks behandeld worden met Teflon dat wij meeleveren bij het monument. Teflon is een vuilafstotend middel dat ingepoetst moet worden. Eventueel kan een speciale behandeling (graffiti blok) als extra bescherming aangebracht worden.

Accessoires & letters

De accessoires en letters van aluminium die wij leveren worden met ambachtelijke zorgvuldigheid bewerkt, gepatineerd en van een beschermende lak voorzien. Om de lak die het patina beschermt zo lang mogelijk te behouden, adviseren wij u het ontstane vuil meerdere malen per jaar met een vochtig doekje weg te vegen zonder gebruik te maken van reinigingsmiddelen. Het is hierbij belangrijk dat u geen schurende doek of ander schuurmiddel gebruikt, omdat dit de beschermende lak kan beschadigen.