close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Wat kost een grafsteen?

Een grafsteen kost gemiddeld tussen de 1.950 en 4.000 euro. Graag geven wij u uitgebreid antwoord op de vraag “Wat kost een grafsteen?” Grafsteen prijzen worden bepaald door het soort grafsteen (staand of liggend of een kort graf) en eventuele extra keuze zoals soort materiaal en de type belettering. Wat een grafsteen gemiddeld kost is lastig te zeggen omdat dit afhangt van uw keuzes. Het samenstellen van een grafsteen is altijd maatwerk door de geldende richtlijnen van de begraafplaats.

Wij adviseren u daarom om een vrijblijvend gesprek met ons aan te gaan zodat wij het in alle rust kunnen uitleggen.Dit doen wij al ruim 150 jaar met passie en vakmanschap.Hieronder ziet u diverse categorieën met diverse prijsklassen. Houd u er rekening mee dat alle modellen die u ziet indicatieprijzen zijn. De keuzes die u maakt kunnen ervoor zorgen dat de prijs van een grafsteen hoger of lager kan uitvallen.

Wat bepaalt de prijs van een grafsteen?

De vraag “wat kost een grafsteen?” is niet te beantwoorden met een standaard antwoord. Nabestaanden zijn zich vaak niet bewust van alle factoren die de grafsteen kosten bepalen. Daarom zetten wij voor u hieronder uiteen hoe de grafsteen prijs bepaald wordt en welke factoren van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Het ontwerpen van een gedenkteken is een proces van ‘samen ontwerpen’ wat betekent dat we samen altijd tot een mooi ontwerp komen, waarbij de gemaakte keuzes de prijs bepalen. Hierbij adviseren wij u over welke keuzes in het ontwerp kostbaarder of juist voordeliger zijn. Hieronder ziet u welke onderdelen inbegrepen zijn in de prijzen van onze grafstenen.
# Onderdeel Toelichting
1 Kwalitatieve betonfundatie Voor een technisch goede ondersteuning van de grafsteen maakt Eijgelaar Gedenken gebruik van een hoogwaardige betonfundering. Deze wordt dikker gemaakt dan normaal (60mm). De reden hiervoor is dat de fundatie beter bestand is tegen het gewicht van het monument en dus langer meegaat. Ook is deze voorzien van bewapening.
2 Een kwalitatief hoogwaardige natuursteensoort uit de basiscollectie De keuze van het soort materiaal bepaalt natuurlijk voor een groot gedeelte de prijs de grafsteen. Cortenstaal, versteend hout of glas zijn aanzienlijk duurder dan natuursteen. Maar er zijn er ook bijzondere natuursteensoorten die duurder zijn dan glas. Laat u in het adviesgesprek goed door ons adviseren welke mogelijkheden er zijn zodat u de juiste keuze kunt maken.
3 Grafbedekking in diverse soorten Het aanbrengen van grafbedekking geeft de grafsteen een verzorgde uitstraling. Er zijn verschillende soorten grafbedekking zoals tuinaarde, franse boomschors maar ook bijvoorbeeld glasparels behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is keuze uit onze collectie splitsoorten (siergrind) ook mogelijk.
4 De soort belettering De prijs van de belettering is afhankelijk van welke lettersoort u kiest en wat mooi past in het ontwerp. Letters die worden aangebracht in de steen en daarna worden ingeschilderd, zijn vaak voordeliger dan letters van RVS, aluminium of brons. Wel zijn deze laatstgenoemden duurzamer dan ingeschilderde letters. Bij korte teksten echter, kan een letter van RVS of brons voordeliger zijn, omdat deze letters per stuk worden berekend en minder onderhoud vergen. De prijs van deze letters varieert tussen de € 7,50 en € 15 per letter.
5 Bewerking van de grafsteen Bijzondere bewerkingen hebben invloed op de prijs. Een eenvoudige bewerking is bijvoorbeeld het zoeten of polijsten van steen. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een ornament zoals een roos of een hart aan te brengen. Omdat dit met de hand uitgehakt wordt in steen, is de prijs hiervoor hoger.
5 Keuze van grafaccessoires Er is een grote verscheidenheid aan accessoires, die we afhankelijk van de vormgeving van het ontwerp kunnen toevoegen aan het gedenkteken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klein vogeltje, een vaas, of bijvoorbeeld een lantaarn zodat u een kaarsje aan kunt steken bij het gedenkteken.
5 Vakkundige plaatsing in heel Nederland Wij ontvangen families uit heel Nederland en België voor zowel eenvoudig als hele bijzondere gedenktekens. Omdat wij in heel Nederland en België plaatsen kunnen wij dit aanbieden voor een vast bedrag dat voor iedereen gelijk is. Indien de prijs van het gedenkteken lager is dan €2000,- dan berekenen we in overleg een aanvullende kilometervergoeding wanneer we het gedenkteken plaatsen buiten een straal van 50km vanaf een Den Hollandsche inspiratiewinkel. We gaan dan uit van de vestiging die het dichtst bij de begraafplaats ligt.
5 Eerlijk en deskundig advies Iedere persoon is uniek, daarom is ook ieder ontwerp dat wij met een familie maken uniek. Omdat de keuze van een gedenkteken voor veel mensen erg lastig is, is goed advies belangrijk. Op een ontspannen manier gaan we al schetsend samen aan de slag om een mooi gedenkteken te creëren. Daarbij helpen wij u met het maken van keuzes als het gaat om duurzaamheid, onderhoudsgevoeligheid en schoonheid.
5 Grafische deskundigheid Ons grafisch team gaat voor u aan de slag. We werken het ontwerp helemaal uit in een zwart-wit lijntekening, zodat elementen zoals lettertype, regelafstand, lettergrootte, de inhoud en spelling van de tekst en bijvoorbeeld positionering van eventuele decoraties allemaal goed passen in het geheel en duidelijk zijn voor de vervaardiging van het gedenkteken.
5 Vergunningsaanvraag Iedere begraafplaats kent haar eigen regels en richtlijnen voor het plaatsen van een gedenkteken. Hierbij kunt u denken aan de lengte en de breedte, maar vaak ook het soort materiaal, materiaaldiktes, bewerkingen en soms zelfs kleuren. Ook kan er verschil zitten in de eisen die elke begraafplaats stelt aan de funderingsmethoden. Veel begraafplaatsen stellen de aanvraag van een vergunning daarom verplicht. Omdat Den Hollandsche ervaring heeft op bijna iedere begraafplaats, beschikken wij over al deze informatie en kunnen wij hier in het ontwerp van het gedenkteken rekening mee houden. Om u extra zorg uit handen te nemen, verzorgen wij dan ook de aanvraag van de vergunning voor u. Indien de begraafplaats kosten rekent voor het verlenen van de vergunning, zullen wij deze kosten zonder meerprijs doorberekenen.
5 Service & Garantie De kwaliteit van het gedenkteken staat bij ons voorop. Wij bieden uitgebreide garanties, welke zijn inbegrepen in de genoemde grafsteen prijzen. Om u hierin zoveel mogelijk duidelijkheid te bieden, hebben wij deze zorgvuldig voor u op een rij gezet. Lees meer over garantie & service.
Wat kost een grafsteen?

Vraag hier uw gratis inspiratieboekje aan

Wilt u thuis in alle rust inspiratie opdoen? Vraag dan ons inspiratieboekje aan. In dit boekje vindt u veel ideeën die u kunnen helpen in het opdoen van inspiratie. Het inspiratieboekje ontvangt u na aanvraag binnen enkele dagen gratis bij u thuis.

Wat kost een grafsteen? Toelichting op grafsteen prijzen

We maken altijd een mooi en persoonlijke grafsteen op maat, waarbij rekening wordt gehouden met de richtlijnen van de begraafplaats. We regelen alles van het ontwerp, dat wij samen met u maken, tot en met de plaatsing. Daarbij stellen wij hoge eisen aan materialen, levensduur, kleurechtheid en onze wijze van plaatsen. Bij ons kunt u in één afspraak in onze winkels alles afstemmen voor de grafsteen die u wil laten ontwerpen en plaatsen.

Eijgelaar Gedenken plaatst monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we ook monumenten in geheel België en de grensstreek van Duitsland.

Basis grafsteen prijzen

Onze grafsteen prijzen bestaan uit de volgende onderdelen:

(Tijdens een persoonlijk gesprek met gratis ontwerp ontvangt u direct de exacte prijs.)

Inbegrepen in de prijs

 • Modelprijs
 • Basisafmetingen
 • Keuze uit basis assortiment graniet
 • Montage en productie
 • Betonplaat met wapening
 • Standaard grafbedekking
 • Basisplaatsing in Nederland
 • 21% BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Belettering
 • Accessoires
 • Toeslag duurdere materialen

Wilt u meer informatie of een vestiging bezoeken?

Onze adviseurs staan u graag te woord en na een gesprek kunnen wij een vrijblijvende offerte met ontwerptekening voor u maken.

Vrijblijvende afspraak maken

Is een grafsteen kopen bij jullie vertrouwd?

Eijgelaar Gedenken bestaat al ruim 160 jaar en heeft veel ervaring met het ontwerpen en plaatsen van grafstenen. Wij zijn, onder andere, aangesloten bij TruStone, Circle Stone en Samen Dementievriendelijk. Deze certificaten garanderen een duurzame samenwerking met leveranciers en u als familie. Ook verzamelen wij klantbeoordelingen via Google en Kiyoh. Lees gerust onze klanterveringen op Kiyoh.

Grafstenen in het echt bekijken?

Wilt u meer weten over het uitzoeken van een grafsteen, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken. Bij een bezoek heeft u de mogelijkheid om alle grafstenen in het echt te bekijken.