close

Familiegraf met cortenstaal grafkunst Cortenstaal, natuursteen

De rode natuursteen geeft dit kunstzinnige grafmonument voor een breed familiegraf een zachte uitstraling. Binnen de natuurstenen randen van het graf is het liggende deel bedekt met rode stenen. Deze passen dankzij dezelfde rode kleur precies bij de an... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
33876
Collectie
Eenvoudig tot bijzonder, Kunstenaars, Onderhoudsvrij, Robuust/groot
Graftype
Familiegraf - met vloer, Robuust/groot
Kleur
Bruin, Oranje
Liggende deel
Geheel beplanting, Natuursteen
Materiaal
Cortenstaal, Natuursteen
Natuursteen kleuren
Rood/oranje/bruin
Productsoort
Letterplaat, Vaas
Staande deel
Natuursteen en cortenstaal
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

De rode natuursteen geeft dit kunstzinnige grafmonument voor een breed familiegraf een zachte uitstraling. Binnen de natuurstenen randen van het graf is het liggende deel bedekt met rode stenen. Deze passen dankzij dezelfde rode kleur precies bij de andere natuurstenen delen. De letterstenen zijn laag gehouden en hebben een afgetopte driehoekige vorm om zo als voetstuk te kunnen dienen voor het kunstwerk van cortenstaal. Daarin zijn twee mensen die elkaar weer vinden verbeeld. Het materiaal cortenstaal krijgt door de oppervlakkige roestvorming haar bijzondere warme kleur en is juist dankzij deze roestlaag voor lange tijd beschermd tegen de elementen. Ook de vaas aan de voorzijde is van cortenstaal gemaakt.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

Soortgelijke modellen