close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Gedenkteken met cortenstaal en leisteen Cortenstaal, leisteen

Het cortenstaal in dit gedenkteken is roodbruin gekleurd door de roestlaag die zicht op de oppervlakte van het staal heeft gevormd. Deze roest is enerzijds een natuurlijke beschermlaag voor het staal, maar zorgt anderzijds ook voor deze warme kleur. Di... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
33971
Collectie
Bijzonder persoonlijk, Exclusief, Leisteen, Met bijzondere betekenis, Zuilen
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Bruin
Liggende deel
Cortenstaal
Materiaal
Cortenstaal, Leisteen
Staande deel
Leisteen
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Het cortenstaal in dit gedenkteken is roodbruin gekleurd door de roestlaag die zicht op de oppervlakte van het staal heeft gevormd. Deze roest is enerzijds een natuurlijke beschermlaag voor het staal, maar zorgt anderzijds ook voor deze warme kleur. Dit is ook de reden waarom het levendige gekleurde leisteen zo goed past in het geheel. Het leisteen is namelijk vooral antraciet van kleur, maar bevat door het hoge gehalte ijzer ook dezelfde roodbruine roestkleur. Op de linkerkolom van leisteen is het silhouet van een visser gemaakt om zo iets meer te vertellen over de hobby. Het liggende deel wordt deels bedekt door de twee ruw gekartelde cortenstalen dekplaten, waarin ook de naam is uitgespaard. De ruimte tussen de twee liggende delen van cortenstaal is opgevuld met split en heldere glasbrokken.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Soortgelijke modellen