close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Grafmonument met teakhout foto 1

Grafmonument met teakhout Hout

De houten letterplaat in bladvorm rust op een RVS voetstuk. De bladeren zijn fraai uitgesneden in het hout. Op de bladeren is tekst aangebracht.Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepass... lees meer >
Product
1367
Bloem, plant of boom
Blad, Boom/blad 3d
Collectie
Beelden en Symbolen, Eenvoudig tot bijzonder, Exclusief, Onderhoudsvrij
Graftype
Enkel, Familiegraf - enkel breed, Kort graf
Kleur
Bruin
Materiaal
Hout
Subtype
Enkel staand, Staande steen zonder vloer

Informatie over dit gedenkteken

De houten letterplaat in bladvorm rust op een RVS voetstuk. De bladeren zijn fraai uitgesneden in het hout. Op de bladeren is tekst aangebracht.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

Soortgelijke modellen