close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Grafsteen hout 09 | E140 foto 1

Grafsteen hout 09 | E140 Hout

Tekstplaatje van teakhout met handgesneden tekst en bloemen.Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal. Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werke... lees meer >
Product
43962
Bloem, plant of boom
Bloem/plant, Bloem/plant decoratie 2d
Kleur
Bruin
Materiaal
Hout

Informatie over dit gedenkteken

Tekstplaatje van teakhout met handgesneden tekst en bloemen.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

Soortgelijke modellen