close
9.1 van 10
 uit 253 beoordelingen
beenhere Al ruim 150 jaar vakmanschap sinds 1862
Grafsteen versteend hout 23 foto 1

Grafsteen versteend hout 23 Brons, hout, natuursteen, versteend hout

Zuil van versteend hout met hierop een grote bronzen tekstplaat bevestigd. De zuil staat in een vak van een gezoet Zwart granieten grondplaat. De grondplaat heeft ruw gehakte zijkanten zodat de natuurlijke uitstraling behouden blijft, maar toch weinig ... lees meer >
Product
43977
Catalogus
Grafmonumenten
Collectie
Hout, Natuurlijk, Staande steen met vloer, Versteend hout
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer, Natuurlijk
Kleur
Antraciet, Grijs
Materiaal
Brons, Hout, Natuursteen, Versteend hout
Natuursteen kleuren
Grijs
Uitvoering
Staande steen met vloer
Productomschrijving
Zuil van versteend hout met hierop een grote bronzen tekstplaat bevestigd. De zuil staat in een vak van een gezoet Zwart granieten grondplaat. De grondplaat heeft ruw gehakte zijkanten zodat de natuurlijke uitstraling behouden blijft, maar toch weinig onderhoud nodig is. In het onderste vak is een klein stuk versteend hout geplaatst met hierop twee bronzen musjes bevestigd. Beide vakken zijn gevuld met stukjes versteend hout.
Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan kan graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Natuursteen


Soortgelijke modellen