close
Heeft u advies nodig? 038-3312175
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Houten grafmonument 10 met roos foto 1

Houten grafmonument 10 met roos Brons, hout, houtimitatie, natuursteen

Tweelige grafsteen bestaande uit Zwart graniet en hout kwartsiet met hiertussen een Roos van RVS.Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebrui... lees meer >
Product
44002
Bloem, plant of boom
Bloem/plant, Bloem/plant 3d, Roos
Collectie
Beelden en Symbolen, Houtimitatie, Zuilen
Kleur
Beige, Bruin, Zwart
Materiaal
Brons, Hout, Houtimitatie, Natuursteen
Natuursteen kleuren
Beige/licht bruin, Houtimitatie, Zwart
Subtype
Staande steen zonder vloer

Informatie over dit gedenkteken

Tweelige grafsteen bestaande uit Zwart graniet en hout kwartsiet met hiertussen een Roos van RVS.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

Natuursteen

Soortgelijke modellen