close
Heeft u advies nodig? 038-3312175
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Houten grafmonument 12 | Strakke grafsteen hout foto 1

Houten grafmonument 12 | Strakke grafsteen hout Hout, houtimitatie, natuursteen

Tweelige grafsteen bestaande uit Zwart graniet en hout kwartsiet geplaatst op een omranding met hierbinnen houtsnippers.Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoi... lees meer >
Product
44004
Collectie
Eenvoudig tot bijzonder, Houtimitatie, Zuilen
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Beige, Bruin, Zwart
Materiaal
Hout, Houtimitatie, Natuursteen
Natuursteen kleuren
Beige/licht bruin, Houtimitatie, Zwart
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Tweelige grafsteen bestaande uit Zwart graniet en hout kwartsiet geplaatst op een omranding met hierbinnen houtsnippers.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

Natuursteen

Soortgelijke modellen