close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Modern grafmonument met grafkruis Leisteen

De twee helften van de lettersteen lijken aan elkaar verbonden door het kruis. Hoewel beide delen los van elkaar staan zorgt de lege ruimte in de vorm van de crux imissa, oftewel het christelijke kruis, voor die verbinding. Deze letterstenen zijn van z... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
33377
Collectie
Christelijk, Kruis, Leisteen, Lichte grafstenen, Onderhoudsvrij
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Beige, Grijs, licht, Wit
Liggende deel
Geheel beplanting, Natuursteen
Materiaal
Leisteen
Productsoort
Split
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

De twee helften van de lettersteen lijken aan elkaar verbonden door het kruis. Hoewel beide delen los van elkaar staan zorgt de lege ruimte in de vorm van de crux imissa, oftewel het christelijke kruis, voor die verbinding. Deze letterstenen zijn van zandsteen gemaakt. Een wat zachtere witte steensoort, met een zachte uitstraling. Dankzij de lang gestrekte vorm van het kruis, het facet aan de binnenzijde en de matte afwerking van het zandsteen, heeft het grafmonument een moderne uitstraling. De letters van de persoonlijke teksten en de naam zijn verdiept in het natuursteen aangebracht en vervolgens ingeschilderd. Een persoonlijk detail is nog dat de naam in het echte handschrift is uitgevoerd. Het liggende deel is iets meer natuurlijk van opzet. Dit komt vooral door de ruwe omranding van leisteen. Daarbinnen is het gehele liggende deel bedekt met een bijpassende soort split.

Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Soortgelijke modellen