close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Natuurlijk graf met cortenstaal Cortenstaal, ruwe steen, zwerfkeien

Ruwe stenen hebben een levendig karakter en zijn altijd uniek, omdat deze zo uit de natuur of uit de groeve worden gehaald. Vaak is de enige nabewerking het recht afzagen van de onderzijde, zodat de steen mooi rechtop kan staan. Wij hebben een grote co... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
35220
Collectie
Eenvoudig tot bijzonder, Natuurlijk
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Bruin
Liggende deel
Cortenstaal, Geheel beplanting
Materiaal
Cortenstaal, Ruwe steen, Zwerfkeien
Productsoort
Ruwe steen
Staande deel
Natuurlijk en cortenstaal
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Ruwe stenen hebben een levendig karakter en zijn altijd uniek, omdat deze zo uit de natuur of uit de groeve worden gehaald. Vaak is de enige nabewerking het recht afzagen van de onderzijde, zodat de steen mooi rechtop kan staan. Wij hebben een grote collectie met verschillende soorten ruwe stenen. We raden altijd aan dat de familie zelf de collectie komt bekijken en een exemplaar uitkiest. Daarna gaan we samen schetsen en zo maakt de familie een groot deel uit van het ontwerpproces. In dit grafmonument is om de ruwe steen een rechte omranding van cortenstaal gemaakt, waarbinnen het liggend deel met Frans boomschors is bedekt. De warme natuurlijke kleuren van het schors en het staal passen goed bij het grijs/groen van de steen. De naam is op een separaat plaatje van cortenstaal gemaakt en op de ruwe steen bevestigd.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Zwerfkeien
Zwerfkeien hebben een zachte, natuurlijke vorm en zijn daardoor een fraai element om te gebruiken in een gedenkteken. De natuurlijke schoonheid maakt dat een zwerfkei niet al te veel decoraties nodig heeft.

Soortgelijke modellen