close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Tiener grafsteen van eigentijdse materialen Glas, natuursteen

Een fraai vlindertje van glas siert de bovenzijde van deze grafsteen. Het kleurrijke vlindertje is gemaakt met een speciale glasfusing techniek naar het voorbeeld van een meegebrachte foto. Om meer aansluiting te vinden bij de belevingswereld van een t... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
18855
Collectie
Eenvoudig tot bijzonder, Jong en eigentijds, Modern
Dieren
Dieren 3d, Vlinder
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Blauw
Liggende deel
Geheel beplanting in vlakken, Golfvorm of bogen, Natuursteen
Materiaal
Glas, Natuursteen
Natuursteen kleuren
Blauw
Productsoort
Lantaarn
Staande deel
Glas en RVS
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Een fraai vlindertje van glas siert de bovenzijde van deze grafsteen. Het kleurrijke vlindertje is gemaakt met een speciale glasfusing techniek naar het voorbeeld van een meegebrachte foto. Om meer aansluiting te vinden bij de belevingswereld van een tiener, zijn er eigentijdse materiaalkeuzes gemaakt voor een aantal beeldbepalende onderdelen van deze grafsteen. Het staande deel is bijvoorbeeld niet gemaakt van steen, maar juist van rvs en glas. De rvs letterplaat draagt het eerder genoemde vlindertje en verder is alleen de naam in een handschrift lettertype op de voorzijde aangebracht. De glazen letterplaat staat er schuin voor en is, net als de rvs letterplaat, licht gebogen. Dankzij de zeeblauwe en bijna ondoorzichtige achtergrond van het glas, zijn alle opschriften goed leesbaar. Samen hebben de letterplaten een licht en eigentijds karakter. Voor het liggende deel is er gekozen voor eenvoudige banden van natuursteen die bewust mat zijn gehouden. Dit maakt de kleur van het natuursteen lichter. De banden omkaderen het graf en zorgen voor de vakkenverdeling. Door het toevoegen van de beplanting als bedekking, krijgt het overwegend moderne gedenkteken ook een wat zachtere uitstraling.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

Soortgelijke modellen