close
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

10 grafmonumenten met bijzondere vormen of symboliek

In 2013 hebben we weer veel persoonlijke grafmonumenten mogen maken voor nabestaanden. Grafmonumenten worden ook steeds persoonlijker. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in de tekst, in de vorm of het materiaal. Waar 10 jaar geleden nog wel eens een bepaalde schroom heerste om iets ‘anders’ te willen dan wat ‘normaal’ op de begraafplaats staat, wordt dit steeds meer losgelaten.

Een grafmonument dat recht doet

Voor ons als steenhouwerij en glaskunstatelier betekent dat wij ook steeds beter moeten meedenken en onze creativiteit en vakmanschap moeten aanspreken zodat het grafmonument recht doet aan de overledene. En daar gaat het om: dat nabestaanden met een goed gevoel naar de begraafplaats gaan als ze hun dierbare willen gedenken.

10 voorbeelden van bijzondere grafmonumenten

Zoals gezegd hoeft een grafmonument niet een bijzondere vorm te hebben of van een bijzonder materiaal gemaakt te zijn om toch heel persoonlijk te zijn voor nabestaanden. Dit kan ook door een bepaalde tekst of kleine, subtiele decoratie. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Echter, hieronder ziet u 10 grafmonumenten met een bijzondere vorm of symboliek die wij afgelopen jaar hebben mogen maken.

1. Grafmonument met Engel

Dit grafmonument heeft een zittende engel verwerkt. De engel en het hart zijn uitgehakt uit één blok van Zwart graniet. Daarnaast zijn rechts onderin ook rozen uitgehakt die ook weer terugkomen in de vaas. Op het hart is een porseleinen foto toegevoegd.

2. Grafmonument van glas met zonnebloem

Qua vorm is dit grafmonument niet bijzonder te noemen. Maar door de met de hand (!) gebrandschilderde zonnebloem wordt dit een zeer, zeer bijzonder monument.

3. Grafmonument met kruis en bijbel

Door de symboliek van het kruis en de bijbel wordt dit grafmonument een heel persoonlijk grafmonument. Dit gehele monument is gemaakt van Himalaya graniet.

4. Grafmonument met opengeslagen handen

Net zoals het grafmonument hierboven, heeft dit grafmonument met de opengeslagen handen en de Arabische tekst een religieuze uitstraling.

5. Grafmonument met saxofoon

Dikwijls heeft muziek een belangrijke rol gespeeld in het leven. Dit grafmonument heeft een uitgehakte saxofoon.

6. Grafmonument van glas met ster

Dit grafmonument van glas heeft door de ster en de voetjes erin verwerkt verwerkt een zeer persoonlijke uitstraling.

7. Grafmonument met Swarovski kristallen en hart van glas

Dit grafmonument heeft Swarovski kristalletjes verwerkt gecombineerd met Airbrushwerk. De twee staande delen zijn verbonden met een glazen hart.

8. Grafmonument van RVS met regenboog van glas

Bij een grafmonument kunnen allerlei materialen gecombineerd worden. Een grafmonument hoeft niet altijd van natuursteen te zijn gemaakt. Dit kan ook een combinatie zijn van bijvoorbeeld RVS en glas.

9. Grafmonument van hout, of toch niet?

Dit grafmonument is van kwartsiet gemaakt (een natuursteen soort), echter heeft deze soort een echte houten uitstraling. Verder is dit monument gecombineerd met een bijzonder bronzen beeld en een boek van brons. (Het monument is een beetje nat door de regen).

10. Grafmonument van versteend hout gecombineerd met RVS

Versteend hout komt uit Indonesië en heeft een robuuste, natuurlijke uitstraling. Zoals u ziet heeft dit monument een zeer, zeer persoonlijke uitstraling.

Grafstenen in het echt bekijken?

Wilt u meer weten over het uitzoeken van een grafsteen, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken. Bij een bezoek heeft u de mogelijkheid om alle grafstenen in het echt te bekijken.