close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

10 bijzondere grafsteen ontwerpen

Ook dit jaar hebben wij weer veel persoonlijke grafmonumenten mogen maken voor nabestaanden. Grafmonumenten worden steeds persoonlijker, waardoor wij als bedrijf dikwijls voor uitdagingen komen te staan. Dit maakt ons werk heel bijzonder.

Een grafmonument dat recht doet

Voor ons als steenhouwerij en glaskunstatelier betekent dat wij ook steeds beter moeten meedenken en onze creativiteit en vakmanschap moeten aanspreken zodat het grafmonument recht doet aan de overledene. En daar gaat het om: dat nabestaanden met een goed gevoel naar de begraafplaats gaan als ze hun dierbare willen gedenken.

10 voorbeelden van bijzondere grafmonumenten

Wij hopen dat voor iedere nabestaande het grafmonument een bijzondere betekenis heeft. Hieronder ziet u 10 bijzondere grafsteen ontwerpen die wij, in samenspraak, met familie’s hebben gemaakt.

1. Grafmonument met twee katten

Dit grafmonument bestaat uit een combinatie van twee granietsoorten: Tan Brown graniet en Multicolour Red graniet. Dit is een bijzondere combinatie wat zelden of nooit wordt gedaan, maar eigenlijk heel goed bij elkaar past. Wat dit grafmonument echt bijzonder maakt zijn de twee katten.

2. Grafsteen met RVS bol

Een unieke combinatie van blauw glas, Orion graniet en een RVS bol. De glasplaten zijn verzonken in het graniet wat enige vakmanschap vereist. Op de liggende plaat staat een unieke RVS graflantaarn die het geheel compleet maakt.

3. Ruw & natuurlijk grafmonument met grote Amethist

Wat dit natuurlijke grafmonument zo bijzonder maakt is de grote Amethist die tussen de zuilen is verwerkt.

4. Grafsteen met ronddraaiende kubus

Deze grafsteen is voorzien van een ronddraaiende kubus van RVS waarop een tekst in eigen handschrift is aangebracht en een pi teken in kleur. Meer informatie over deze grafsteen met kubus.

5. Grafmonument met hert in glas

Wij hebben een eigen glasatelier genaamd Art Emotions waar onze glaskunstenares de mooiste creaties maakt. Op dit grafmonument van gezoet (mat) Olive Green graniet met glasplaat is een hert prachtig weergegeven. Dit hert is ook te zien in onze showroom in Barneveld (zie 2e foto).

6. Grafzerk van Corten-staal

Deze grafzerk is helemaal gemaakt van cortenstaal waarin de tekst is uitgespaard. Op de zerk is een grafkei geplaatst waarin een persoonlijke afbeelding in kleur is aangebracht (zie 2e foto, het cortenstaal is nat geregend).

7. Modern grafmonument met RVS band

De laatste jaren passen wij steeds meer RVS toe en wensen nabestaanden dikwijls een strak, modern grafmonument. Hieronder ziet u een grafmonument met RVS band waarin een tekst is uitgespaard. Op de RVS band is tevens een portretgravure aangebracht. Het RVS wordt zwevend gemonteerd.

8. Grafmonument basalt zuilen met bronzen blad en vogels

Een natuurlijk grafmonument bestaande uit twee zuilen van Basalt geplaatst binnen een omranding van leisteen. Wat dit grafmonument zo bijzonder maakt is het bronzen blad en de bronzen vogels. Op het bronzen blad kan de inscriptie aangebracht worden.

9. Grafmonument met gepoedercoat hart van RVS

Wederom een grafmonument in combinatie met RVS. Dit RVS hart is in een rode kleur gepoedercoat evenals de strip aan de voorkant van dit bijzondere grafmonument. Het hart is zwevend bevestigd op het Zwarte graniet. Wat dit grafmonument verder bijzonder maakt, zijn de Swarovski kristallen die zijn aangebracht op de zuil. In de zon geeft dit een bijzonder schitterend effect.

10. Kindermonument met foto in glas

Dit kindermonument heeft een glaspaneel met foto van 22 mm dik dat opgebouwd is uit verschillende lagen, waaronder een UV en waterbestendige polyurethanen verlijmingen. Het glaspaneel is geplaatst op het liggende gedeelte d.m.v. wit gepoedercoate RVS wolkjes. Het liggende gedeelte is gemaakt van Azul Macauba natuursteen met hierin een vak verwerkt gevuld met blauwe glassteentjes.

Wilt u meer informatie of een vestiging bezoeken?

Onze adviseurs staan u graag te woord en na een gesprek kunnen wij een vrijblijvende offerte met ontwerptekening voor u maken.

Vrijblijvende afspraak maken