close
Heeft u advies nodig? 038-3312175
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

De mogelijkheden van bronzen tekstplaten voor grafstenen

Veel ruwe grafstenen zijn te ruw om er een tekst in te kunnen zandstralen. Eén van de mogelijkheden om een tekst aan te brengen op een ruwe grafsteen is een bronzen tekstplaatje.

Formaat en lettertype tekstplaat van brons

Een bronzen plaatje is in elk gewenst formaat te verkrijgen. Het formaat is afhankelijk van de gewenste tekst en de vorm van de steen. Soms komt een smalle, langwerpige tekstplaat beter uit dan een rechthoekige tekstplaat De tekst wordt in een zelf uit te zoeken lettertype op het plaatje gemaakt. Er kan ook een afbeelding bijgeplaatst worden.

Kleur van de bronzen tekstplaat

Ook kan een bronzen tekstplaat gepatineerd worden zodat de kleur ervan anders wordt. Er zijn diverse patina’s mogelijk, van groen, blauw tot een rustieke oude uitstraling.

Voorbeelden van grafstenen met tekstplaten

Grafmonumenten in het echt bekijken?

Als u meer wilt weten over hoe het uitzoeken van een grafmonument in zijn werk gaat, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken in Kampen (vlakbij Zwolle), Barneveld, Apeldoorn, Amersfoort, Amstelveen, Culemborg, Drachten, Elst, Emmen, Groningen, Meppel, Rotterdam, Sneek of Tilburg om alle mogelijkheden ten aanzien van grafmonumenten in het echt te bekijken.