close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Een vlinder op een grafsteen

Een grafsteen met een vlinder kan meerdere betekenissen hebben. Als algemeen symbool symboliseert de vlinder de kortstondigheid van het leven vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

Een andere betekenis is dat vlinders dansen als ze op bloemen neerstrijken. Ze wekken een gevoel van lichtheid en vreugde in ons op en houden ons voor dat het leven een dans is en ons grote vreugde schenkt.
Voor christenen symboliseert de vlinder de overgang naar een beter leven. Bij het sterven van de mens ontstijgt de ziel haar stoffelijk omhulsel, zoals een vlinder haar pop. Het zijn de drie stadia die de ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

Grafsteen vlinders van glas, RVS, cortenstaal, brons of aluminium

Een vlinder kan van verschillende materialen worden gemaakt. Glas, RVS, cortenstaal, brons of aluminium. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voorbeelden van grafstenen met vlinder

Grafstenen in het echt bekijken?

Wilt u meer weten over het uitzoeken van een grafsteen, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken. Bij een bezoek heeft u de mogelijkheid om alle grafstenen in het echt te bekijken.