close
9.0 van 10
 uit 280 beoordelingen
Heeft u advies nodig? Stel uw vraag phone038-3312175
beenhere Al ruim 150 jaar vakmanschap sinds 1862

Een vlinder op een grafsteen

Een grafsteen met een vlinder kan meerdere betekenissen hebben. Als algemeen symbool symboliseert de vlinder de kortstondigheid van het leven vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

Een andere betekenis is dat vlinders dansen als ze op bloemen neerstrijken. Ze wekken een gevoel van lichtheid en vreugde in ons op en houden ons voor dat het leven een dans is en ons grote vreugde schenkt.
Voor christenen symboliseert de vlinder de overgang naar een beter leven. Bij het sterven van de mens ontstijgt de ziel haar stoffelijk omhulsel, zoals een vlinder haar pop. Het zijn de drie stadia die de ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

Grafsteen vlinders van glas, RVS, cortenstaal, brons of aluminium

Een vlinder kan van verschillende materialen worden gemaakt. Glas, RVS, cortenstaal, brons of aluminium. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voorbeelden van grafstenen met vlinder

Meer informatie over grafmonumenten

Als u meer wilt weten over hoe het uitzoeken van een grafmonument in zijn werk gaat, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken in Kampen (vlakbij Zwolle), Barneveld, Apeldoorn, Amersfoort, Amstelveen, Culemborg, Drachten, Elst, Emmen, Groningen, Meppel, Rotterdam, Sneek of Tilburg om alle mogelijkheden ten aanzien van grafmonumenten in het echt te bekijken.