Vind direct grafmonumenten die u aanspreken
pijl naar rechts
Keuzehulp grafmonument

Aluminium - informatie over aluminium voor grafstenen | Eijgelaar Natuursteen

Aluminium is een zilverwit hoofdmetaal dat een strakke, chique uitstraling heeft. Sinds kort biedt Eijgelaar Natuursteen als enige binnen de regio grafmonumenten en grafstenen van aluminium aan. Bij deze grafmonumenten wordt gebruik gemaakt van een proces waarbij een afbeelding (en/ of tekst) in een kleur naar keuze wordt aangebracht op een met speciale coating behandelde aluminium plaat. De afbeelding die wordt aangebracht versmelt met de verschillende lagen coating, waardoor een zeer sterke hechting ontstaat. De coating vormt een bescherming op de afbeelding. Het proces wordt afgesloten met het aanbrengen van een blanke lak met een UV-block. Aluminium kan ook goed worden gecombineerd met glas. 

Grafmonumenten van aluminium

Grafmonument van aluminium i.c.m. glas

 

Belettering en decoraties

Naast grafmonumenten van aluminium is het ook mogelijk een opschrift van losse aluminium letters of aan elkaar gegoten letters te maken in een uit te zoeken lettertype. Een andere mogelijkheid is een tekstplaatje van aluminium. 

Aluminium plaatje

Aluminium tekstplaatje

 

Aluminium letters aan elkaar      Aluminium letters los      Aluminium handschrift

Aan elkaar gegoten aluminium letters         Losse aluminium letters                          Naam gegoten in eigen handschrift

Patineringen aluminium

De aluminium tekstplaatjes en letters zijn verkrijgbaar in de onderstaande patineringen. Patineren is het gebruiken van zuren en temperatuurwisselingen om de kleur te laten veranderen. 

Lichtgrijs aluminium    Grijs aluminium    Donkergrijs aluminium

Lichtgrijs                                      Grijs                                           Donkergrijs

 

Onderhoud aluminium

De grafmonumenten worden op een andere wijze gefabriceerd en bewerkt dan de accessoires en letters waardoor het onderhoud voor beide verschilt.

 

Grafmonumenten

Het verdient de voorkeur het aluminium schoon te maken met schoon water en een zachte spons of een doekje. Daarnaast kan het grafmonument jaarlijks behandeld worden met Teflon dat wij meeleveren bij het monument. Teflon is een vuilafstotend middel dat ingepoetst moet worden.

Eventueel kan een speciale behandeling (graffiti blok) als extra bescherming aangebracht worden.

 

Accessoires & letters

De accessoires en letters van aluminium die wij leveren worden met ambachtelijke zorgvuldigheid bewerkt, gepatineerd en van een beschermende lak voorzien. Om de lak die het patina beschermt zo lang mogelijk te behouden, adviseren wij u het ontstane vuil meerdere malen per jaar met een vochtig doekje weg te vegen zonder gebruik te maken van reinigingsmiddelen. Het is hierbij belangrijk dat u geen schurende doek of ander schuurmiddel gebruikt, omdat dit de beschermende lak kan beschadigen.

 

Garantie aluminium

Wij geven 15 jaar garantie op grafmonumenten van aluminium en 10 jaar op accessoires en letters.
 

| Terug naar persoonlijk maken |

Eijgelaar Natuursteen

Klantbeoordelingen

Waarom Eijgelaar

 • Wij denken met u mee
 • Kosteloos ontwerp
 • Eigen steenhouwerij met vakmensen
 • Eigen glasatelier met kunstenaars
 • 150 jaar ervaring
 • Eindresultaat van te voren bekijken
 • Keurmerk & ABN garantie

 

Hoe een persoonlijk grafmonument creëren
Lees meer

Laatste blogpost

 • Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Veel mensen weten maar weinig over grafmonumenten, totdat de situatie zich voordoet dat er een grafmonument uitgezocht moet worden. Regelmatig horen wij dan ook verbazende opmerkingen als ‘nooit geweten dat er zoveel mogelijk is’ en ‘dat je bij zoveel stil moet staan’.

  Zo is het allereerst belangrijk om te weten wat op de betreffende begraafplaats is toegestaan. Elke begraafplaats heeft zijn eigen regelgeving wat betreft toegestane materialen en maatvoeringen; niet alles mag overal. Binnen die toegestane kaders kan vervolgens een persoonlijk grafmonument worden samengesteld dat bij de overledene past.

  Dit kan door het toevoegen van een persoonlijke tekst, het gebruiken van een passend lettertype of door het aanbrengen van een afbeelding of (portret)foto.
  ...

Over ons

Eijgelaar plaatst al sinds 1862 persoonlijke gedenktekens zoals grafstenen, glazen grafmonumenten, grafzerken en gedenkstenen. Tevens gespecialiseerd in grafsteen restauratie en het bijwerken van grafstenen met een vervolginscriptie.

Eijgelaar Natuursteen b.v.
038-3312175
info@eijgelaar.nl
GooglePlus Twitter YouTube Flickr Blogger 

Keurmerken

Keurmerk NatuursteenABN natuursteen garantie, natuursteen garantie 

Erkend leerbedrijf fundeon
Bekijk onze
referenties en
doe inspiratie op