Vind direct grafmonumenten die u aanspreken
pijl naar rechts
Keuzehulp grafmonument

Gravure geëtst of gelaserd op een grafsteen | Eijgelaar Natuursteen

Het is mogelijk om een door u gewenste foto of afbeelding als gravure op een grafmonument aan te laten brengen. Een gravure komt het mooist uit op de donkere materialen en kan alleen op glad materiaal aangebracht worden. Op een ruwe steen kan dus geen gravure aangebracht worden, tenzij er een gedeelte gepolijst wordt of een gepolijst plaatje van natuursteen op het ruwe grafmonument bevestigd wordt waar de gravure op gemaakt kan worden. Bij het aan laten brengen van een gravure kunt u kiezen uit de onderstaande twee mogelijkheden.

Grafsteen met gravure, gravure grafsteenGrafsteen gravure van riet met een bootje in het water dat overloopt op het liggende gedeelte

 

Ets gravure

Bij etsen wordt er gebruik gemaakt van een stift van diamant die de gewenste afbeelding in de grafsteen graveert. Het is ook mogelijk om een geëtste gravure op glas aan te laten brengen. Etsen gebeurt met de hand. Het voordeel van etsen is dat iedere gewenste afbeelding aangebracht kan worden. Zo kunnen bijvoorbeeld diverse ideeën in één gravure worden gecombineerd. Een kunstenaar kan een gedetailleerde tekening op ware grootte voor u uitwerken om u een goed beeld te geven. Zodra deze tekening af is, kunt u komen kijken of het geheel naar uw wens is. Mocht u nog iets willen wijzigen, dan wordt de tekening aangepast. Hieronder ziet u diverse voorbeelden van geëtste gravures.

 

Foto's van diverse geëtste gravures op graniet 

Gravure zwanen         Gravure biddende handen

 

Gravure rozen 2015         Gravure boot met riet 2015    


Foto's van geëtste gravures op glas
 

Gravure glas          Gravure in glas

 

Laser gravure

Een tweede mogelijkheid is om een foto of afbeelding te laten laseren. Bij laseren wordt de foto of afbeelding als het ware in de grafsteen ingebrand. Dit wordt machinaal uitgevoerd. De gewenste foto of afbeelding wordt op deze wijze een-op-een overgenomen op het grafmonument. Hierbij is het uiteindelijke resultaat afhankelijk van de kwaliteit (resolutie) van de foto of afbeelding. Hoe beter de kwaliteit, des te beter het eindresultaat. Als men kiest voor een portretgravure, dan is een lasergravure een beter alternatief dan een geëtste gravure omdat deze 100% overeenkomt met de foto en niet met de hand wordt nagemaakt. Hieronder ziet u twee voorbeelden van lasergravures.

 

Foto's met links de originele foto en rechts de gelaserde gravure van de foto op graniet

Gravure schoenen        Gravure schoenen


 

Foto van een portretgravure

Portretgravure op grafsteen

 

| Terug naar persoonlijk maken |

Eijgelaar Natuursteen

Klantbeoordelingen

Vragen of meer informatie

Bel ons
Bel ons
Kampen 038 - 331 21 75 
Barneveld 0342 - 401 315 
Apeldoorn 055 - 30 30 970 
Amstelveen 020 - 453 70 97 
Eindhoven 040 - 304 63 52
Rotterdam 010 - 413 6910
   
   
België  
Zomergem 09 - 372 72 44
  
Bel onsMail ons
info@eijgelaar.nl

Contact gegevensAdressen & openingstijden
Klik hier

Over onze werkwijze
Lees meer

Waarom Eijgelaar

 • Wij denken met u mee
 • Kosteloos ontwerp
 • Eigen steenhouwerij met vakmensen
 • Eigen glasatelier met kunstenaars
 • 150 jaar ervaring
 • Eindresultaat van te voren bekijken
 • Keurmerk & ABN garantie

 

Hoe een persoonlijk grafmonument creëren
Lees meer

Laatste blogpost

 • Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Veel mensen weten maar weinig over grafmonumenten, totdat de situatie zich voordoet dat er een grafmonument uitgezocht moet worden. Regelmatig horen wij dan ook verbazende opmerkingen als ‘nooit geweten dat er zoveel mogelijk is’ en ‘dat je bij zoveel stil moet staan’.

  Zo is het allereerst belangrijk om te weten wat op de betreffende begraafplaats is toegestaan. Elke begraafplaats heeft zijn eigen regelgeving wat betreft toegestane materialen en maatvoeringen; niet alles mag overal. Binnen die toegestane kaders kan vervolgens een persoonlijk grafmonument worden samengesteld dat bij de overledene past.

  Dit kan door het toevoegen van een persoonlijke tekst, het gebruiken van een passend lettertype of door het aanbrengen van een afbeelding of (portret)foto.
  ...

Over ons

Eijgelaar plaatst al sinds 1862 persoonlijke gedenktekens zoals grafstenen, glazen grafmonumenten, grafzerken en gedenkstenen. Tevens gespecialiseerd in grafsteen restauratie en het bijwerken van grafstenen met een vervolginscriptie.

Eijgelaar Natuursteen b.v.
038-3312175
info@eijgelaar.nl
GooglePlus Twitter YouTube Flickr Blogger 

Keurmerken

Keurmerk NatuursteenABN natuursteen garantie, natuursteen garantie 

Erkend leerbedrijf fundeon
Bekijk onze
referenties en
doe inspiratie op