Vind direct grafmonumenten die u aanspreken
pijl naar rechts
Keuzehulp grafmonument

Teakhout - informatie over Teakhout voor grafstenen | Eijgelaar Natuursteen

De Teakboom (Tectona grandis) is een boom die meer dan 40 meter hoog kan worden en heeft zijn oorsprong in Zuid-Oost Azië. Tegenwoordig wordt de Teakboom ook in andere tropische gebieden aangeplant. Vanwege het feit dat Teakhout zo duurzaam is én zich zo mooi laat bewerken, worden er steeds vaker grafmonumenten van teakhout gemaakt.

Grafmonumenten teakhout, grafsteen teakhout

Grafmonument van teakhout

 

Belettering en decoraties

In Teakhout kunnen in het gewenste lettertype handgesneden letters aangebracht worden. Meestal worden de letters in V-vorm gesneden, zodat er altijd een schaduwzijde ontstaat en de tekst zodoende ook altijd leesbaar is. In Teakhout kunnen ook mooie decoraties gesneden worden. 

Handgesneden letters in teakhout

Handgesneden letters

 

Onderhoud teakhout

Teak is heel goed bestand tegen weer en wind, ook zonder dat het onderhouden wordt. Het is echter wel zo dat Teakhout dat niet onderhouden wordt grijsachtig van kleur wordt. Teakhout dat diverse malen per jaar geolied wordt, behoudt zijn bruinachtige tint. Dit vergt echter wel een consequent onderhoud. Teak is rijk aan natuurlijke oliën en deze dragen dan ook bij aan de duurzaamheid. Een ander voordeel van Teakhout is dat het geen roest of corrosie veroorzaakt wanneer het in contact komt met metaal.

 

Garantie teakhout

Wij geven 10 jaar garantie op een grafmonument van Teakhout; echter niet op het eventuele verkleuren van het Teakhout.

 

| Terug naar het overzicht houten grafmonumenten of naar persoonlijk maken |

Eijgelaar Natuursteen

Klantbeoordelingen

Waarom Eijgelaar

 • Wij denken met u mee
 • Kosteloos ontwerp
 • Eigen steenhouwerij met vakmensen
 • Eigen glasatelier met kunstenaars
 • 150 jaar ervaring
 • Eindresultaat van te voren bekijken
 • Keurmerk & ABN garantie

 

Hoe een persoonlijk grafmonument creëren
Lees meer

Laatste blogpost

 • Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Veel mensen weten maar weinig over grafmonumenten, totdat de situatie zich voordoet dat er een grafmonument uitgezocht moet worden. Regelmatig horen wij dan ook verbazende opmerkingen als ‘nooit geweten dat er zoveel mogelijk is’ en ‘dat je bij zoveel stil moet staan’.

  Zo is het allereerst belangrijk om te weten wat op de betreffende begraafplaats is toegestaan. Elke begraafplaats heeft zijn eigen regelgeving wat betreft toegestane materialen en maatvoeringen; niet alles mag overal. Binnen die toegestane kaders kan vervolgens een persoonlijk grafmonument worden samengesteld dat bij de overledene past.

  Dit kan door het toevoegen van een persoonlijke tekst, het gebruiken van een passend lettertype of door het aanbrengen van een afbeelding of (portret)foto.
  ...

Over ons

Eijgelaar plaatst al sinds 1862 persoonlijke gedenktekens zoals grafstenen, glazen grafmonumenten, grafzerken en gedenkstenen. Tevens gespecialiseerd in grafsteen restauratie en het bijwerken van grafstenen met een vervolginscriptie.

Eijgelaar Natuursteen b.v.
038-3312175
info@eijgelaar.nl
GooglePlus Twitter YouTube Flickr Blogger 

Keurmerken

Keurmerk NatuursteenABN natuursteen garantie, natuursteen garantie 

Erkend leerbedrijf fundeon
Bekijk onze
referenties en
doe inspiratie op