Vind direct grafmonumenten die u aanspreken
pijl naar rechts
Keuzehulp grafmonument

Versteend hout - informatie over versteend hout als grafsteen | Eijgelaar

Versteend hout is een soort fossiel: het bestaat uit fossiel hout, waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen (o.a. door kwarts) met behoud van de structuur van het hout. Zo zijn zelfs de jaarringen nog te traceren. Het proces van verstening gebeurt onder de grond en kan eeuwen duren. De grafmonumenten van versteend hout die u in onze showrooms kunt bekijken komen voornamelijk uit Indonesië. Meer informatie over versteend hout kunt u hieronder downloaden.

PDF   Technische informatie over versteend hout 

Grafsteen versteend hout, grafmonument versteend hout met glas

Grafmonument van versteend hout met glas

 

Belettering en decoraties op grafmonumenten van versteend hout

Versteend hout wordt dikwijls gecombineerd met glas. Het glas kan dan worden voorzien van een inscriptie. Een andere mogelijkheid om versteend hout te voorzien van een inscriptie is het gebruiken van een bronzen plaatje met tekst of bronzen letters. Deze beide opties kunnen ook in aluminium worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen accessoires van brons of aluminium iets bijzonders toevoegen aan versteend hout. Voor grafvulling kan ook gebruik worden gemaakt van kleine stukjes versteend hout. 

Versteend hout met glas    Bronzen tekstplaatjes  Bronzen letters

Versteend hout in combinatie met glas                          Bronzen tekstplaatjes                    Bronzen letters

 

Onderhoud versteend hout

Versteend hout is ontzettend hard materiaal. Het is dan ook al eeuwenoud en heel duurzaam. Het is echter wel zo dat eventuele gepolijste oppervlakken relatief snel wat doffer en lichter van kleur kunnen worden. Ook kan het gebeuren dat er tijdens een periode van vorst schilfertjes van het versteend hout afvriezen. Het grafmonument mag echter niet in z’n geheel gaat splijten. U kunt gepolijst versteend hout het beste schoonmaken met een zachte doek en lauw water en ruwer versteend hout met een zacht borsteltje en lauw water.

 

Garantie versteend hout

Wij geven 10 jaar garantie op een grafmonument van versteend hout, echter niet op het doffer worden van gepolijste oppervlakken en als er schilfertjes van het versteend hout afgaan.

 

| Terug naar het overzicht grafmonumenten van versteend hout of naar persoonlijk maken |

Eijgelaar Natuursteen

Klantbeoordelingen

Waarom Eijgelaar

 • Wij denken met u mee
 • Kosteloos ontwerp
 • Eigen steenhouwerij met vakmensen
 • Eigen glasatelier met kunstenaars
 • 150 jaar ervaring
 • Eindresultaat van te voren bekijken
 • Keurmerk & ABN garantie

 

Hoe een persoonlijk grafmonument creëren
Lees meer

Laatste blogpost

 • Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Veel mensen weten maar weinig over grafmonumenten, totdat de situatie zich voordoet dat er een grafmonument uitgezocht moet worden. Regelmatig horen wij dan ook verbazende opmerkingen als ‘nooit geweten dat er zoveel mogelijk is’ en ‘dat je bij zoveel stil moet staan’.

  Zo is het allereerst belangrijk om te weten wat op de betreffende begraafplaats is toegestaan. Elke begraafplaats heeft zijn eigen regelgeving wat betreft toegestane materialen en maatvoeringen; niet alles mag overal. Binnen die toegestane kaders kan vervolgens een persoonlijk grafmonument worden samengesteld dat bij de overledene past.

  Dit kan door het toevoegen van een persoonlijke tekst, het gebruiken van een passend lettertype of door het aanbrengen van een afbeelding of (portret)foto.
  ...

Over ons

Eijgelaar plaatst al sinds 1862 persoonlijke gedenktekens zoals grafstenen, glazen grafmonumenten, grafzerken en gedenkstenen. Tevens gespecialiseerd in grafsteen restauratie en het bijwerken van grafstenen met een vervolginscriptie.

Eijgelaar Natuursteen b.v.
038-3312175
info@eijgelaar.nl
GooglePlus Twitter YouTube Flickr Blogger 

Keurmerken

Keurmerk NatuursteenABN natuursteen garantie, natuursteen garantie 

Erkend leerbedrijf fundeon
Bekijk onze
referenties en
doe inspiratie op