close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Gedenkteken met losse stenen en versteend hout foto 1

Gedenkteken met losse stenen en versteend hout Hout, versteend hout

Een gedenkteken met puur natuurlijke elementen. Het belangrijkste deel van dit gedenkteken wordt gevormd door de twee versteend hout exemplaren. Deze unieke stenen zijn door de natuur gevormd in de loop van miljoenen jaren. Vroeger waren het boomstamme... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
31431
Collectie
Jong en eigentijds, Natuurlijk, Puur natuur
Kleur
Beige, licht
Materiaal
Hout, Versteend hout
Natuursteen kleuren
Beige/licht bruin
Productsoort
Fotoartikel, Ruwe steen
Staande deel
Natuurlijk, Versteend hout
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Een gedenkteken met puur natuurlijke elementen. Het belangrijkste deel van dit gedenkteken wordt gevormd door de twee versteend hout exemplaren. Deze unieke stenen zijn door de natuur gevormd in de loop van miljoenen jaren. Vroeger waren het boomstammen, nu zijn ze inmiddels versteend en daardoor heel passende ornamenten geworden voor een natuurlijk gedenkteken als deze. Omdat geen enkel exemplaar exact hetzelfde is, adviseren we mensen altijd om zelf een keuze uit de collectie te maken. Elk gedenkteken met versteend hout is hier altijd uniek. De linker steen is voorzien van letters van cortenstaal en er is een foto toegevoegd. Het liggende deel is ook geheel natuurlijk ingericht en bevat een omranding van kleine en grote losse stenen. Door extra beplanting toe te voegen, wordt de natuurlijke uitstraling nog verder benadrukt.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Hout

Hout staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling die een breed spectrum aan kleuren en tinten omvat. Elke houtsoort brengt zijn eigen unieke sfeer en textuur met zich mee. De variatie in nerfpatronen, vaak uniek voor elke stuk, voegt een persoonlijke toets toe die de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Hout symboliseert groei, leven en vernieuwing, en staat tegelijkertijd voor stevigheid en duurzaamheid. Het is een materiaal dat met de tijd meegaat en een diepere verbinding met de aarde en haar cycli biedt. Deze eigenschappen maken het een bijzonder en veelzijdig materiaal, gewaardeerd om zijn esthetiek en symbolische waarde.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Soortgelijke modellen