close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Ruwe leisteen en zwerfkeien als grafmonument Cortenstaal, leisteen, zwerfkeien

Het toepassen van twee soorten ruwe steen in een grafmonument kan een fraai rotsachtig effect opleveren. Het geeft een grafmonument zoals verwacht een natuurlijke uitstraling, maar het zorgt ook voor een ruwere, ongeslepen sfeer in het ontwerp. Dit gra... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
35093
Bloem, plant of boom
Bloem/plant
Collectie
Bijzonder persoonlijk, Jong en eigentijds, Leisteen, Natuurlijk, Puur natuur
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Bruin
Liggende deel
Cortenstaal, Geheel beplanting, Natuurlijk
Materiaal
Cortenstaal, Leisteen, Zwerfkeien
Productsoort
Glazen foto, Ruwe steen
Staande deel
Natuurlijk
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Het toepassen van twee soorten ruwe steen in een grafmonument kan een fraai rotsachtig effect opleveren. Het geeft een grafmonument zoals verwacht een natuurlijke uitstraling, maar het zorgt ook voor een ruwere, ongeslepen sfeer in het ontwerp. Dit grafmonument bevat een ruwe staande leisteen met daarbij zwerfkeien en cortenstaal voor het liggende deel en de accessoires. De leisteen heeft een rijke en diep kleurpalet en straalt daardoor veel warmte uit. Op deze lettersteen is de naam met verheven letters aangebracht en is er ook een mooie persoonlijke foto toegevoegd. Het liggende deel is geheel passend ook natuurlijk gehouden door vooral met potgrond en beplanting te werken. De losse zwerfkeien maken de aankleding compleet. Ook is er cortenstaal toegepast als omranding en de twee bloemen die dankzij dit materiaal een bijpassende kleur voor dit natuurlijke en ruwe grafmonument hebben.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Zwerfkeien
Zwerfkeien hebben een zachte, natuurlijke vorm en zijn daardoor een fraai element om te gebruiken in een gedenkteken. De natuurlijke schoonheid maakt dat een zwerfkei niet al te veel decoraties nodig heeft.

Soortgelijke modellen