close
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Ruw gedenkteken van leisteen in tafelvorm Leisteen, natuursteen, ruwe steen

Dit gedenkteken heeft een bijzondere vorm. Er is met ruwe stukken leisteen een bouwwerk gemaakt in de vorm van een tafel, maar misschien nog wel het meeste refereert aan een altaar. Iedereen kan er andere associaties mee hebben, maar het gaat er natuur... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
35394
Collectie
Bijzonder persoonlijk, Kunstenaars, Leisteen, Natuurlijk, Ruwe steen
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Bruin, Grijs
Liggende deel
Geheel beplanting
Materiaal
Leisteen, Natuursteen, Ruwe steen
Productsoort
Lantaarn, Ruwe steen
Staande deel
Natuurlijk
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Dit gedenkteken heeft een bijzondere vorm. Er is met ruwe stukken leisteen een bouwwerk gemaakt in de vorm van een tafel, maar misschien nog wel het meeste refereert aan een altaar. Iedereen kan er andere associaties mee hebben, maar het gaat er natuurlijk om welke betekenis dit voor de familie heeft. Het leisteen heeft een levendige en warme structuur waar bij grijze en roestbruine tinten samengaan. Wie goed kijkt ziet ook de lantaarn verscholen en beschermd onder het leistenen bouwwerk. De namen en opschriften zijn met verheven letters op één van de staande delen aangebracht en ook boven op het plateau is een korte persoonlijke tekst toegevoegd. Het liggende deel is geheel bedekt met potgrond en beplanting, waar een subtiele omranding van cortenstaal omheen zit.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

Soortgelijke modellen