close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Glazen grafmonument AE50 met versteend hout foto 1

Glazen grafmonument AE50 met versteend hout Glas, versteend hout

Versteend houten zuil met hieruit een glaspaneel met kneknabbelde zuiden. In het verrsteend hout is een bronze uil verwerktDe natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
44059
Collectie
Natuurlijk
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
licht, Wit
Materiaal
Glas, Versteend hout
Subtype
Staande steen zonder vloer

Informatie over dit gedenkteken

Versteend houten zuil met hieruit een glaspaneel met kneknabbelde zuiden. In het verrsteend hout is een bronze uil verwerkt

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Soortgelijke modellen