close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Kindermonument met tekening en wolkjes op glas Cortenstaal, glas

Bij het ontwerpen van een grafmonument voor een kind willen wij altijd voorkomen dat het gedenkteken een afstandelijk karakter heeft. Hier hebben we gewerkt met een speelse illustratie van een meisje op een schommel tussen de wolken. Een tekening als d... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
35589
Collectie
Beelden en Symbolen, Bijzonder persoonlijk, Eenvoudig tot bijzonder, Exclusief, Jong en eigentijds, Kleurrijk, Kunstenaars, Modern, Onderhoudsvrij
Kleur
Bruin, Groen
Materiaal
Cortenstaal, Glas
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Bij het ontwerpen van een grafmonument voor een kind willen wij altijd voorkomen dat het gedenkteken een afstandelijk karakter heeft. Hier hebben we gewerkt met een speelse illustratie van een meisje op een schommel tussen de wolken. Een tekening als deze geeft het grafmonument een speels, maar vooral een heel toegankelijke uitstraling. Er is gewerkt met warme kleuren en door de speciale smelttechnieken op het glas zijn alle tekeningen duurzaam in het glas versmolten en heeft de semi-transparante achtergrond een fraaie druppel-achtige structuur. Het liggende deel is gemaakt van cortenstaal en past met de warme roestbruine kleur goed bij de tekening. Het meer natuurlijke kleurenpalet van dit monument is dan ook iets anders dan andere kindergedenktekens, waarin vaak wat frisse of felle kleuren worden toegepast. Op de omranding zijn bovendien ook wolkjes gemaakt van cortenstaal, zodat het wolken thema ook hier terugkomt. De bedekking bestaat uit gekleurde pareltjes van glas die vermengt zijn met boomschors.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Soortgelijke modellen