close
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Natuurlijk kindermonument met konijntje Cortenstaal, natuursteen, ruwe steen

Dit kindermonument is een mooi voorbeeld van hoe warmte en geborgenheid verkregen kunnen worden door het gebruik van natuurlijke materialen. Als meest prominente onderdeel is de ruwe steen met warme blauwtinten een echte blikvanger. Daarnaast is er cor... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
32477
Assortiment
Natuurlijke gedenktekens
Collectie
Beesten en figuren, Eenvoudig tot bijzonder, Jong en eigentijds, Modern, Natuurlijk, Onderhoudsvrij, Ruwe steen
Dieren
Konijn
Graftype
Enkel, Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Goud, Groen, Oranje
Materiaal
Cortenstaal, Natuursteen, Ruwe steen
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Dit kindermonument is een mooi voorbeeld van hoe warmte en geborgenheid verkregen kunnen worden door het gebruik van natuurlijke materialen. Als meest prominente onderdeel is de ruwe steen met warme blauwtinten een echte blikvanger. Daarnaast is er cortenstaal gebruikt voor de letters en het staande plaatje. Dit materiaal past erg mooi in het geheel omdat het door oxidatie een natuurlijke beschermlaag krijgt en daarmee ook een warme kleur. In het staande cortenstalen plaatje is een afbeelding van een konijntje uitgesneden. De favoriete knuffel van het kind, dat door onze grafische afdeling als een lijntekening is nagemaakt van een foto. Als bedekking van het graf is er gekozen voor een combinatie van passende kleine stenen en sedum, waarbij de omranding van cortenstaal geborgenheid representeert.


Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

Soortgelijke modellen