close
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Een herinnering in glas

Glazen grafmonumenten hebben een uitstraling van transparantie en kwetsbaarheid. Ondanks de kwetsbare uitstraling is glas bij uitstek zeer geschikt om buiten gebruikt te worden als gedenkteken. Glas geeft een grafmonument een minder zware of moderne uitstraling. Daarom wordt ook bij een kindermonument vaak gekozen voor glas. Ook combineert glas mooi met andere materialen, zoals gepolijst of ruw natuursteen, versteend hout of (gekleurd) RVS.

Glas is duurzaam

Glas is een duurzaam materiaal met vele mogelijkheden in toepassingen en bewerkingen. Denkt u hierbij onder andere aan het buigen van glas, het matteren van een glaspaneel of een gedeelte hiervan, maar ook aan het knabbelen van de randen van een glaspaneel. Deze laatste techniek zorgt voor een gebroken of gekartelde rand. Meer informatie over glas bewerkingen.

Ook kan er kleur aan het glazen gedenkteken worden gegeven door middel van het gebruik van emailles, emaillekorrels of gekleurd glas. Deze verschillende technieken geven de mogelijkheid om het gedenkteken zo persoonlijk mogelijk en geheel naar eigen wens uit te voeren. Bijna alle glazen grafmonumenten zijn dan ook eigen, unieke ontwerpen.

Eigen glasatelier voor het maken van grafmonument van glas

In ons eigen glaskunstatelier in Barneveld, werken de glasspecialisten met liefde het grafmonument volgens wens uit tot tastbare herinnering. Het hele proces vanaf ontwerp tot aan het vervaardigen van het glazen grafmonument hebben wij geheel in eigen hand.

De adviseur luistert naar de wensen, stelt vragen, denkt mee en laat de verschillende mogelijkheden zien. Heel bepalend is de inscriptie. De naam en data worden bijna altijd op een grafmonument gemaakt. Vaak ook nog een persoonlijke tekst. Dan wordt besproken of de inscriptie bijvoorbeeld in het glas gebrand wordt, gezandstraald, of dat de ruimte rondom de tekst gezandstraald wordt. Door stil te staan bij vragen over de kleur(en) van het glas, de vormgeving, of het wel of niet doorschijnend mag zijn en een tekst, is er al zoveel afgevallen dat er al een basisontwerp uitgetekend kan worden.

Meer informatie over glazen grafmonumenten

Grafstenen in het echt bekijken?

Wilt u meer weten over het uitzoeken van een grafsteen, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken. Bij een bezoek heeft u de mogelijkheid om alle grafstenen in het echt te bekijken.