close
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

10 bijzondere grafsteen ontwerpen

Ook in 2014 hebben wij weer veel persoonlijke grafmonumenten mogen maken voor nabestaanden. Grafmonumenten worden steeds persoonlijker, waardoor wij als bedrijf dikwijls voor uitdagingen komen te staan. Dit maakt ons werk heel bijzonder.

Een grafmonument dat recht doet

Voor ons als steenhouwerij en glaskunstatelier betekent dat wij ook steeds beter moeten meedenken en onze creativiteit en vakmanschap moeten aanspreken zodat het grafmonument recht doet aan de overledene. En daar gaat het om: dat nabestaanden met een goed gevoel naar de begraafplaats gaan als ze hun dierbare willen gedenken.

10 voorbeelden van bijzondere grafmonumenten

Wij hopen dat voor iedere nabestaande het grafmonument een bijzondere betekenis heeft. Hieronder ziet u 10 bijzondere grafsteen ontwerpen die wij, in samenspraak, met familie’s hebben gemaakt.

1. Grafmonument met brons

Op deze liggende zerk met een ruw gehakt deel is een bronzen zuil geplaatst. Uit de zuil komt een persoon van licht brons. Ander voorbeeld van dit bronzen grafmonument.

2. Grafmonument met kruis

Bij dit grafmonument zijn ruwe en strakke elementen gecombineerd. Een natuurlijk ogende letterplaat met een strakke kruis geplaatst op een strakke grondplaat waarin dan weer een sierlijk, speels grindvak is verwerkt. Dit monument is gemaakt van Zwart graniet, uitgevoerd in diverse bewerkingen.

3. Grafsteen versteend hout met brons, schelpen, glas en RVS

Ook dit grafmonument is een voorbeeld van een combinatie van diverse materialen en stijlen, waardoor uiteindelijk toch een passend geheel kan worden gecreëerd. De zuil van versteend hout met hiervoor een bronzen beeld van vliegende vogels geplaatst binnen een omranding van RVS met hierbinnen schelpen en een plantstrook. In deze plantstrook is een glasplaat met de inscriptie verwerkt. Meer voorbeelden van versteend houten grafstenen.

4. Sierlijk grafmonument van graniet

Een unieke letterplaat met twee geschuurde sierranden met hiervoor een omranding met hierop een half golvende dekplaat. Alle sierlijke vormen versterken elkaar. Dit grafmonument is gemaakt van Himalaya graniet. Bekijk deze grafsteen in Aurora graniet.

5. Dubbelgrafmonument voor een familiegraf

Een grafmonument voor een graf waar naast elkaar wordt begraven, oftewel een dubbel grafmonument. Op dit grafmonument zijn vele Swarovski kristallen verwerkt, waaronder een kruis van Swarovski kristallen. Ook zijn er diverse bloemen uitgehakt. Bekijk meer familiegraf grafmonumenten.

6. Strak grafmonument met meerdere glasplaten

Een bijzonder grafmonument bestaande uit een zuil met hierin drie blauwe glasplaten verwerkt. Binnen de omranding zijn grote, blauwe glasbrokken verwerkt. Bekijk meer glazen grafmonumenten.

7. Grafmonument met RVS bol

Dit grafmonument heeft een RVS bol als centraal punt. De glasplaten zijn verzonken in het RVS voetstuk om een zo strak mogelijk geheel te creëren. Bekijk een andere variant van deze grafsteen met RVS bol.

8. Grafsteen van hout kwartsiet in combinatie met zwart graniet

Dit grafmonument is een combinatie van hout kwartsiet en zwart graniet. Hout kwartsiet heeft de uitstraling van hout, maar de hardheid van graniet. Meer informatie over deze hout uitstraling.

9. Liggende grafzerk van Belgisch Hardsteen met glas

Een combinatie van oud Belgisch Hardsteen met handgehakte letters die als het ware van de zerk afvallen met een glazen plaat. De glasplaat zweeft boven de zerk door middel van RVS afstandhouders. Bekijk meer bijzondere liggende grafzerken.

10. Een natuurlijk grafmonument

Een natuurlijk ogend grafmonument waarbij de letterplaat binnen een omranding van Corten-staal staat. Bekijk meer natuurlijke grafmonumenten.

Grafstenen in het echt bekijken?

Wilt u meer weten over het uitzoeken van een grafsteen, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken. Bij een bezoek heeft u de mogelijkheid om alle grafstenen in het echt te bekijken.