close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Ik vergeet je niet

De 4.200 begraafplaatsen in Nederland zijn een belangrijk gedachtegoed voor nabestaanden. Het unieke van begraafplaatsen is dat nabestaanden hun dierbaren in alle rust kunnen gedenken en overdenken. Daarbij geeft de omgeving van vaak bijzondere landschapsarchitectuur en flora een sfeer van sereniteit. Het thema van de Week van de Begraafplaats 2015 is daarom: “Ik vergeet je niet.”

Rondleidingen op begraafplaatsen in gemeente Apeldoorn

Tijdens de Week van de Begraafplaats, van zaterdag 30 mei t/m zondag 7 juni, worden op veel begraafplaatsen in Nederland activiteiten georganiseerd. Eijgelaar Natuursteen, Rouwcentrum Rouwenhorst, gemeente Apeldoorn en De Stedendriehoek hebben daarom samen het initiatief genomen om van maandag 1 juni tot en met donderdag 4 juni om 15.45 rondleidingen te verzorgen op respectievelijk de begraafplaatsen Heidehof, Wenum Wiesel, Soerenseweg en Beekbergen.

De ontvangst is vanaf 15.00 met rond half 4 een welkomstwoord. Na de 1 – 1.5 uur durende rondleiding is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en na te praten waarbij een hapje en een drankje verzorg worden. Medewerkers van de gemeente, Rouwcentrum Rouwenhorst en Eijgelaar Natuursteen staan klaar om uw vragen te beantwoorden en om informatie te verstrekken over alle aspecten van een begrafenis en gedenken.

Uitvaart-informatie markt

Op vrijdag 5 juni zal er van 15.30 tot 19.30 bij Rouwcentrum Rouwenhorst en Eijgelaar Natuursteen Apeldoorn een uitvaart-informatiemarkt plaatsvinden, waar diverse leveranciers hun producten en diensten presenteren. Zo kunt u meer te weten komen over grafkisten, rouwvervoer, CD- en DVD-opnames van de plechtigheid, bloemen, het Uitvaartfonds, verzekeringen en de rol van de notaris.

Ook kunt u meer informatie krijgen van en door de gemeente Apeldoorn en de R.K. Begraafplaatsen over het begraven op de gemeentelijke begraafplaatsen en op de R.K. Begraafplaatsen. Rouwcentrum Rouwenhorst biedt de mogelijkheid het vernieuwde uitvaartcentrum te bekijken. Bij Eijgelaar Natuursteen kunt u de showroom met grafmonumenten en urnen bekijken. Onze glaskunstenares en één van onze steenhouwers verzorgen bovendien demonstraties glasbewerking en steenhouwen. Ook zal voor het eerst een nieuw type RVS monument ‘Lartura’ gepresenteerd worden.

Programma week van de begraafplaats in Apeldoorn

Ma 1 juni 15.00 – 18.00 u Heidehof

Di 2 juni Wenum Wiesel
Wo 3 juni Soerenseweg
Do 4 juni Beekbergen
Vr 5 juni 15.30 – 19.30 u Open huis Eijgelaar Natuursteen Apeldoorn, Rouwcentrum Rouwenhorst en uitvaart-informatiemarkt

Grafstenen in het echt bekijken?

Wilt u meer weten over het uitzoeken van een grafsteen, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken. Bij een bezoek heeft u de mogelijkheid om alle grafstenen in het echt te bekijken.