close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Houten grafmonumenten van teakhout, versteend hout en hout kwartsiet

Houten grafmonumenten zijn grafmonumenten die (deels) uit versteend hout, teakhout of hout kwartsiet bestaan. Versteend hout is een soort fossiel waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen met behoud van de structuur van het hout. Teakhout is afkomstig van de teakboom (Tectona grandis) die meer dan 40 meter hoog kan worden en afkomstig is uit Zuid-Oost Azië. Hout kwarsiet is een natuursteen soort die de uitstraling van hout heeft. Meer informatie over versteend hout en teakhout.

Een grafsteen van versteend hout laat zich goed combineren met brons of glas. Ieder stuk van versteend hout is uniek. In teakhout kan prachtig houtsnijwerk verwerkt worden in bijvoorbeeld een grafmonument met houten kruis. Hout kwartsiet kan uitstekend gecombineerd worden met andere natuursteen soorten.

Waarom Eijgelaar?

  • Wij denken met u mee
  • Kosteloos ontwerp
  • Eigen steenhouwerij met vakmensen
  • Eigen glasatelier met kunstenaars
  • 150 jaar ervaring

Voorbeelden van grafmonumenten van versteend hout, teakhout en hout kwartsiet

Houten grafmonument met kruis
Versteend hout grafmonument
Houten grafmonument met uitgespaard kruis
Hout kwarsiet grafmonument

Wilt u meer informatie of een vestiging bezoeken?

Onze adviseurs staan u graag te woord en na een gesprek kunnen wij een vrijblijvende offerte met ontwerptekening voor u maken.

Vrijblijvende afspraak maken

Nieuwe collectie houten grafmonumenten van hout kwartsiet

Wij hebben diverse nieuwe voorbeelden van houten grafstenen die gemaakt zijn van hout kwartsiet. Hieronder ziet u enkele voorbeelden. Voor meer voorbeelden, zie bovenstaande link. Het grote voordeel van hout kwartsiet is dat het weersbestendig is, in tegenstelling tot teakhout. Wij geven op grafmonumenten van hout kwartsiet 25 jaar garantie. Hout kwartsiet heeft de uitstraling van hout en de kwaliteit en garantie van natuursteen. Een ander voordeel is dat in dit type grafmonumenten gemakkelijk letters kunnen worden gezandstraald.

Belettering op houten grafmonumenten

Op houten gedenktekens kan op diverse manieren tekst aangebracht worden. Naast de belettering, kunnen grafaccessoires of persoonlijke ideeën een grafmonument een persoonlijke uitstraling geven. Mocht u meer informatie wensen, neemt u dan gerust contact met ons over grafmonumenten van versteend hout of grafmonumenten van teakhout.

Voorbeeld van grafsteen van versteend hout in onze showroom

In onze showtuin en showroom vindt u diverse voorbeelden van grafstenen van versteend hout.

Grafstenen in het echt bekijken?

Wilt u meer weten over het uitzoeken van een grafsteen, dan kunt u onze werkwijze bekijken. Vanzelfsprekend kunt u ook uw vragen per mail of telefoon aan ons stellen of een afspraak maken om ons vrijblijvend te bezoeken. Bij een bezoek heeft u de mogelijkheid om alle grafstenen in het echt te bekijken.