Vind direct grafmonumenten die u aanspreken
pijl naar rechts
Keuzehulp grafmonument

Glas - informatie over glas voor grafstenen | Eijgelaar Natuursteen

Glas is een gestolde vloeistof dat bij 1190 graden is gekookt. Na het bruisen en afkoelen ontstaat de gewenste vorm. Als basismateriaal voor grafstenen met glas werken wij met uiterst duurzaam blank glas met een dikte van 12 tot 24 mm. De keuze voor de glasdikte wordt meestal ingegeven door de uitstraling; niet door een technische eis. Glas is kunst waarbij verschillende bewerkingen de uitstraling versterken en die het een ideale drager maakt voor een eigentijdse boodschap waarmee de nagedachtenis van een overledene kan worden geëerd. Meer informatie over glas kunt u hieronder downloaden. 

PDF   Technische informatie over glas

Glas grafmonument, glazen grafmonumentGlazen grafmonument 

Art Emotions 

Onder de naam Art Emotions bieden wij grafmonumenten van glas aan. In onze showrooms hebben wij diverse grafmonumenten van glas opgesteld waarin verschillende glastechnieken verwerkt zijn. Onze grafmonumenten van glas worden door echte vakmensen met meer dan 40 jaar ervaring vervaardigd. Dit gebeurt in ons glasatelier in Barneveld.

 

Belettering en decoraties op glas

Glas is verkrijgbaar in diverse vormen en kleuren. Glas kan worden versmolten, in vormen worden verbogen en verlijmd worden. De zijden kunnen worden geknabbeld, gepolijst of van een facet worden voorzien. Inscripties, decoraties en kleuren kunnen op diverse manieren worden aangebracht, zoals bijvoorbeeld door middel van inbranden, zeefdrukken, zandstralen of het hakken met een beitel. Deze veelzijdigheid maakt het mogelijk een grote variëteit aan grafmonumenten te vervaardigen.

Zandstralen in gradaties
Zandstralen

Door middel van deze techniek kan elke gewenste figuratie gezandstraald worden. Een bijzonder effect geeft het zandstralen in de vorm van meerdere gradaties. Rechts ziet u een vlinder in meerdere gradaties gezandstraald.

Gravure in glas
Gravure

Uw eigen foto of afbeelding kan door een kunstenaar als gravure geëtst worden op een glaspaneel. Rechts ziet u een portretfoto als gravure aangebracht.


Glas matteren, mat glas
Matteren

Een glaspaneel kan aan de voor- of achterzijde gematteerd worden en hierbij kan de inscriptie of afbeelding uitgespaard worden. Het glaspaneel wordt hierdoor ondoorzichtig en de uitgespaarde tekst of afbeelding wordt hierbij helder. Rechts ziet u een gematteerde glasplaat waarbij de wolken, zon en de tekst zijn uitgespaard.

Structuur smelten, glas smelten
Structuur smelten

Het smelten van een structuur in glas gebeurt in een oven. Vrijwel alle structuren kunnen in het glas worden aangebracht, bijvoorbeeld een hand- of voetafdrukje. Rechts ziet u een voorbeeld van een handafdruk gesmolten in glas.

Afbeelding emailleren, afbeelding in glas
Afbeelding emailleren

Het is ook mogelijk om diverse tinten c.q. kleuren emaille of glaskorrels mee te smelten. Tijdens het hardingsproces versmelt dit als het ware met het glas, waardoor het volledig weer- en waterbestendig is. Ook het inkleuren van figuraties en letters is met behulp van deze techniek mogelijk. Rechts ziet u een voorbeeld van een zonnebloem in verschillende kleuren.

Glas fusen
Fusen

Bepaalde soorten glas laten zich bij hoge temperaturen versmelten tot één geheel, waardoor een figuur samengesteld kan worden of zelfs complete glaspanelen van diverse kleuren. Rechts ziet u een roos van gefused glas.

Glas applique
Appliqué

Een glasappliqué is een techniek waarbij gekleurd glas verlijmd wordt op een onderlaag van gehard glas. Het ontwerp, de vele kleuren en belichting maken van een glasappliqué een echt kunstwerk. Fijne details kunnen haarscherp worden aangebracht door de duidelijke contrasten in de kleuren van het gesneden glas. Rechts ziet u een glas appliqué van een roos.

Foto op glas
Foto

Het is ook mogelijk een foto op de achterzijde van een glaspaneel aan te laten brengen waar u rechts een voorbeeld van ziet. Dit kan een portretfoto zijn, maar ook een hele grote foto als achtergrond, bijvoorbeeld van een strand of bergen.


Glas knabbelen
Knabbelen

Handmatig kan een zijkant van een recht, gebogen of rondlopend glaspaneel geknabbeld worden. Rechts ziet u een voorbeeld van een geknabbeld hart.Onderhoud glas

Glas is niet poreus en daarmee ondoordringbaar voor vocht. Een grafmonument van glas kan het beste schoongemaakt worden met een zachte doek en lauw water. Een geheel glad glaspaneel pakt minder snel vuil aan dan een wat ruwer glaspaneel, zoals een gematteerde glaspaneel. Een eventuele omranding wordt altijd gemaakt van zand besmolten glas met hieronder witte emaille en kit. De voordelen hiervan zijn dat het niet krast en dat de omranding onzichtbaar op een fundering bevestigd kan worden.

 

Garantie glas

Wij geven 10 jaar garantie op het glas als het op een natuurlijke manier is gebroken of gescheurd. Dit geldt eveneens op foto’s verwerkt in het glas, geëmailleerde letters en decoraties in glas.

 

| Terug naar overzicht glazen grafmonumenten of naar persoonlijk maken |

Eijgelaar Natuursteen

Klantbeoordelingen

Waarom Eijgelaar

 • Wij denken met u mee
 • Kosteloos ontwerp
 • Eigen steenhouwerij met vakmensen
 • Eigen glasatelier met kunstenaars
 • 150 jaar ervaring
 • Eindresultaat van te voren bekijken
 • Keurmerk & ABN garantie

 

Hoe een persoonlijk grafmonument creëren
Lees meer

Laatste blogpost

 • Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Veel mensen weten maar weinig over grafmonumenten, totdat de situatie zich voordoet dat er een grafmonument uitgezocht moet worden. Regelmatig horen wij dan ook verbazende opmerkingen als ‘nooit geweten dat er zoveel mogelijk is’ en ‘dat je bij zoveel stil moet staan’.

  Zo is het allereerst belangrijk om te weten wat op de betreffende begraafplaats is toegestaan. Elke begraafplaats heeft zijn eigen regelgeving wat betreft toegestane materialen en maatvoeringen; niet alles mag overal. Binnen die toegestane kaders kan vervolgens een persoonlijk grafmonument worden samengesteld dat bij de overledene past.

  Dit kan door het toevoegen van een persoonlijke tekst, het gebruiken van een passend lettertype of door het aanbrengen van een afbeelding of (portret)foto.
  ...

Over ons

Eijgelaar plaatst al sinds 1862 persoonlijke gedenktekens zoals grafstenen, glazen grafmonumenten, grafzerken en gedenkstenen. Tevens gespecialiseerd in grafsteen restauratie en het bijwerken van grafstenen met een vervolginscriptie.

Eijgelaar Natuursteen b.v.
038-3312175
info@eijgelaar.nl
GooglePlus Twitter YouTube Flickr Blogger 

Keurmerken

Keurmerk NatuursteenABN natuursteen garantie, natuursteen garantie 

Erkend leerbedrijf fundeon
Bekijk onze
referenties en
doe inspiratie op