close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Grafkunst gedenkteken staal en hout Cortenstaal, hout

Dit gedenkteken heeft een unieke vorm en uitstraling dankzij de driehoekige grafkunst letterplaat. Het heeft veel weg van een zeil op een zeilboot, maar dan in abstracte vorm. Het geheel is gemaakt van hout, met daarbinnen een frame van cortenstaal. Oo... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
31191
Collectie
Kunstenaars, Modern
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Beige, Bruin, licht
Liggende deel
Cortenstaal, Geheel beplanting, Natuurlijk
Materiaal
Cortenstaal, Hout
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Dit gedenkteken heeft een unieke vorm en uitstraling dankzij de driehoekige grafkunst letterplaat. Het heeft veel weg van een zeil op een zeilboot, maar dan in abstracte vorm. Het geheel is gemaakt van hout, met daarbinnen een frame van cortenstaal. Ook de omranding van het liggende deel is hiervan gemaakt.. Het hout zorgt voor veel warmte in het ontwerp, maar dankzij de abstracte vorm oogt het juist heel eigentijds en modern. De horizontale houten balken bieden bovendien veel ruimte voor de opschriften en persoonlijke teksten, waardoor het een heel persoonlijke betekenis krijgt.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Hout

Hout staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling die een breed spectrum aan kleuren en tinten omvat. Elke houtsoort brengt zijn eigen unieke sfeer en textuur met zich mee. De variatie in nerfpatronen, vaak uniek voor elke stuk, voegt een persoonlijke toets toe die de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Hout symboliseert groei, leven en vernieuwing, en staat tegelijkertijd voor stevigheid en duurzaamheid. Het is een materiaal dat met de tijd meegaat en een diepere verbinding met de aarde en haar cycli biedt. Deze eigenschappen maken het een bijzonder en veelzijdig materiaal, gewaardeerd om zijn esthetiek en symbolische waarde.

Soortgelijke modellen