close
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Natuurlijk breed familiegraf Cortenstaal, glas, natuursteen

Dubbele graven of familiegraf monumenten hebben vaak een klassiek uiterlijk. Het brede familiegraf in dit voorbeeld is daarentegen natuurlijk vormgegeven, met enkele eigentijdse elementen. Op de met sedum bedekte bodem, is een meanderende rivier gemaak... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
32897
Bloem, plant of boom
Boom/blad 3d
Collectie
Christelijk, Kruis, Natuurlijk, Robuust/groot
Graftype
Familiegraf - met vloer, Robuust/groot
Liggende deel
Cortenstaal
Materiaal
Cortenstaal, Glas, Natuursteen
Staande deel
Natuurlijk en cortenstaal

Informatie over dit gedenkteken

Dubbele graven of familiegraf monumenten hebben vaak een klassiek uiterlijk. Het brede familiegraf in dit voorbeeld is daarentegen natuurlijk vormgegeven, met enkele eigentijdse elementen. Op de met sedum bedekte bodem, is een meanderende rivier gemaakt van gesmolten glas. Verspreid over het liggende gedeelte zorgen de zwerfkeien voor een rotsachtig en natuurlijke sfeer. Ook de staande, onbewerkte stenen dragen bij aan de natuurlijke stijl. De eigentijdse elementen, zoals de glasplaat met transparante uitsparing van het kruis en de letterplaat van cortenstaal, passen goed in het geheel.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

Soortgelijke modellen