close
Heeft u advies nodig? Stel uw vraag phone038-3312175
beenhere Al ruim 150 jaar vakmanschap sinds 1862
Ruw grafmonument 41 foto 1

Ruw grafmonument 41 Brons, versteend hout

Twee Basalt zuilen met hierop een bronzen blad bevestigd waarop de inscriptie in brons kan worden gegoten. Deze zuilen zijn geplaatst binnen een omranding van leisteen met hierbinnen een schuin lopend plantvak. In het bovenste vak liggen kleine stukjes... lees meer >
Product
43934
Catalogus
Grafmonumenten
Collectie
Natuurlijk, Zwerfkeien
Materiaal
Brons, Versteend hout
Steensoort
Basalt, Franse leisteen
Uitvoering
Compleet model
Productomschrijving
Twee Basalt zuilen met hierop een bronzen blad bevestigd waarop de inscriptie in brons kan worden gegoten. Deze zuilen zijn geplaatst binnen een omranding van leisteen met hierbinnen een schuin lopend plantvak. In het bovenste vak liggen kleine stukjes versteend hout. Rechts ziet u een voorbeeld van een geplaatst grafmonument met een kleiner bronzen blad.
Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Zwerfkeien
Zwerfkeien hebben een zachte, natuurlijke vorm en zijn daardoor een fraai element om te gebruiken in een gedenkteken. De natuurlijke schoonheid maakt dat een zwerfkei niet al te veel decoraties nodig heeft.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Soortgelijke modellen