close
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Ruw grafmonument 41 foto 1

Ruw grafmonument 41 Basalt, brons, franse leisteen, leisteen, versteend hout

Twee Basalt zuilen met hierop een bronzen blad bevestigd waarop de inscriptie in brons kan worden gegoten. Deze zuilen zijn geplaatst binnen een omranding van leisteen met hierbinnen een schuin lopend plantvak. In het bovenste vak liggen kleine stukjes... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
43934
Bloem, plant of boom
Blad, Boom/blad 3d
Collectie
Leisteen, Natuurlijk, Zuilen
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Beige, Bruin
Materiaal
Basalt, Brons, Franse leisteen, Leisteen, Versteend hout
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Twee Basalt zuilen met hierop een bronzen blad bevestigd waarop de inscriptie in brons kan worden gegoten. Deze zuilen zijn geplaatst binnen een omranding van leisteen met hierbinnen een schuin lopend plantvak. In het bovenste vak liggen kleine stukjes versteend hout. Rechts ziet u een voorbeeld van een geplaatst grafmonument met een kleiner bronzen blad.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Soortgelijke modellen