close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Sierlijke grafsteen met uitgehouwen duif Natuursteen

Omdat veel grote vormen en oppervlakken van natuursteen met gespecialiseerde machines worden bewerkt, zullen met de hand bewerkte vormen of figuren op een gedenkteken een unieke meerwaarde hebben. Bij deze sierlijke grafsteen is de vorm van een duif me... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
29030
Collectie
Ambachtelijk, Bijzonder persoonlijk, Christelijk, Eenvoudig tot bijzonder
Dieren
Dieren 3d, Vogel
Graftype
Enkele grafsteen - met vloer
Kleur
Blauw, Grijs
Liggende deel
Gedeeltelijk beplanting, Golfvorm of bogen, Natuursteen
Materiaal
Natuursteen
Natuursteen kleuren
Blauw
Productsoort
Lantaarn
Staande deel
Natuursteen
Subtype
Staande steen met vloer

Informatie over dit gedenkteken

Omdat veel grote vormen en oppervlakken van natuursteen met gespecialiseerde machines worden bewerkt, zullen met de hand bewerkte vormen of figuren op een gedenkteken een unieke meerwaarde hebben. Bij deze sierlijke grafsteen is de vorm van een duif met uitgeslagen vleugels op de lettersteen met de hand uitgehouwen. De duif heeft een lichtere kleur dan het omringende natuursteen, terwijl dit deel uit slechts één stuk bestaat. Dit komt omdat het stuk natuursteen waar de duif is uitgehouwen door het hakken een onregelmatiger oppervlak heeft gekregen, hierdoor wordt de kleur van het steen lichter. De rest van de grafsteen is gepolijst, waardoor op die plaatsen het natuursteen een intensere kleur krijgt. De lettersteen is verder vormgegeven met zoveel mogelijk gebogen lijnen, wat zorgt voor elegantie in het ontwerp. Er is daarom ook gekozen voor een sierlijk lettertype voor de teksten op de letterplaat. Het liggende deel heeft dan wel een rechte omranding, maar de sierlijke lijn aan de binnenzijde van de dekplaat zet ook hier de elegantie voort.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

Soortgelijke modellen