Vind direct grafmonumenten die u aanspreken
pijl naar rechts
Keuzehulp grafmonument

U bent hier:

Hoe wij samen met u een persoonlijk grafmonument ontwikkelen

Grafmonumenten worden steeds persoonlijker, waarbij steeds vaker een persoonlijk, creatief grafsteen ontwerp wordt gemaakt dat samen met de familie is ontwikkeld. Indien de voorkeur uitgaat naar een meer traditioneel grafmonument, kan deze ook persoonlijk gemaakt worden door een speciale tekst, een eigen gedicht, een passende Psalm of door bijzondere decoraties. Hieronder zetten wij voor u uiteen hoe u tot een persoonlijk grafmonument voor uw dierbare komt.

 

Materiaal en uitstraling

Grafmonument glas met natuursteenDeze twee punten gaan hand in hand. Wilt u bijvoorbeeld een sobere uitstraling, een natuurlijke uitstraling of juist heel strak? De uitstraling wordt versterkt door het materiaal. Voor bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling is natuursteen of versteend hout een geschikt materiaal. Ook het combineren van materialen kan net die uitstraling geven waar u naar op zoek bent. Hierin denken wij adviserend met u mee.


Rechts ziet u een voorbeeld van een modern grafmonument bestaande uit een combinatie van Zwart graniet en glas (waarbij de naam is weg gehaald). De strakke lijnen van het glas complementeren de strakke lijnen van het liggende gedeelte. 
Meer informatie over de materialen

 

Eijgelaar balk

Een grafornament als centraal thema of belangrijke toevoeging

Grafsteen met grafornamentEen grafornament kan soms precies uitdrukken wat de passie was van de overledene of wat nou zo kenmerkend was aan hem of haar. Een grafornament kan van natuursteen zijn gemaakt, maar ook er zijn ook andere mogelijkheden zoals RVS, glas en brons. Wij kunnen adviserend met u meedenken van welk materiaal het grafornament het beste tot zijn recht komt.

Rechts ziet u een voorbeeld van een grafmonument waarbij twee katten van natuursteen de aandacht vangen. Bekijk ook onderstaande video.
Meer informatie over grafornamenten

Eijgelaar balk

Een betekenisvolle foto of afbeelding

Grafsteen met foto, grafmonument met foto

Naast een grafornament kan ook een foto of afbeelding heel betekenisvol zijn voor nabestaanden. Dit kan een portret zijn van de overledene in de vorm van een gravure of porseleinen foto, maar ook een gezandstraalde lijntekening van een hobby of een gedetailleerde afbeelding van iets waar uw dierbare van hield.

Rechts ziet u glasplaat met hierop een zonnebloem in combinatie met rozen aangebracht door onze kunstenares. Er is ook een portretgravure aangebracht op een van de voorste glasplaatjes (deze is nu vervaagd). Bekijk ook onderstaande video over brandschilderen in glas.

 


Meer informatie foto's en afbeeldingen

Eijgelaar balk

Een passende tekst aanbrengen

Grafsteen belettering

Een passende tekst kan het hele grafmonument samenbrengen tot een kloppend geheel. Hierbij gaat het niet alleen om de tekst op zich, maar ook om het lettertype en hoe deze tekst wordt aangebracht. Soms zijn gezandstraalde letters passend, een andere keer kunnen dit RVS letters zijn. Wij denken adviserend met u mee over de tekst en belettering op het grafmonument.

Rechts ziet u een bronzen zuil met hierop de naam en handtekening in eigen handschrift aangebracht in brons. Links van de zuil is een zeer persoonlijke tekst aangebracht in bronzen letters.

 


Meer informatie over teksten en belettering

Eijgelaar balk

Andere mogelijkheden om een grafsteen persoonlijk te maken

Grafsteen met Swarovski

Een nieuwe mogelijkheid bij grafmonumenten is het aanbrengen van echte Swarovski kristallen. Wij proberen ons bedrijf steeds te vernieuwen om bijzondere, persoonlijke grafmonumenten te maken voor nabestaanden.

Rechts ziet u op de linker zuil van het grafmonument diverse Swarovski kristalletjes aangebracht. Ook op de vaas onderin zijn Swarovski kristalletjes aangebracht. Bekijk ook de video hieronder.
 Meer mogelijkheden om een grafsteen persoonlijk te maken

 

Eijgelaar balk

Wilt u ook een persoonlijk grafmonument?

Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken voor een persoonlijk grafmonument. U kunt onze bezoeken in Kampen, Barneveld, Apeldoorn, Amstelveen, Helmond of Rotterdam. Ook in België kunt u bij ons terecht, in Lovendem en Zomergem.

Eijgelaar Natuursteen

Vragen of meer informatie

Bel ons
Bel ons
Kampen 038 - 331 21 75 
Barneveld 0342 - 401 315 
Apeldoorn 055 - 30 30 970 
Amstelveen 020 - 453 70 97 
Eindhoven 040 - 304 63 52
Helmond 0492 - 521 545
Rotterdam 010 - 413 6910
   
België  
Zomergem 09 - 372 72 44
Lovendegem 09 - 344 05 00
  
Bel onsMail ons
info@eijgelaar.nl

Contact gegevensAdressen & openingstijden
Klik hier

Over onze werkwijze
Lees meer

Bekijk duizend foto's

Eijgelaar fotokanaal

Laatste blogpost

 • Art Emotions - specialist in glazen grafmonumenten

  Glazen grafmonumenten van Art Emotions

  Glazen grafmonumenten en grafstenen van glas zijn een specialisme van Eijgelaar. Wij hebben deze specialisme ondergebracht onder de naam Art Emotions. Art Emotions is ons glasatelier wat gevestigd is in Barneveld.

  Glazen grafmonumenten prijzen

  Wij kunnen geheel zelfstandig grafmonumenten van glas vervaardigen. Dit heeft als grote voordeel dat u uw wensen één-op-één met onze kunstenares kunt bespreken zodat het grafmonument helemaal naar wens wordt zoals u het voor ogen heeft. Onze glazen grafmonumenten prijzen zijn dan ook zeer concurrerend.

  Bezoek de nieuwe website van Art Emotions

  Bekijk meer dan 100 foto's van glazen grafmonumenten op onze nieuwe website:

  ...

Over ons

Eijgelaar plaatst al sinds 1862 persoonlijke gedenktekens zoals grafstenen, glazen grafmonumenten, grafzerken en gedenkstenen. Tevens gespecialiseerd in grafsteen restauratie en het bijwerken van grafstenen met een vervolginscriptie.

Eijgelaar Natuursteen b.v.
038-3312175
info@eijgelaar.nl
GooglePlus Twitter YouTube Flickr Blogger 

Keurmerken

Keurmerk NatuursteenABN natuursteen garantie, natuursteen garantie 

Erkend leerbedrijf fundeon
Bekijk onze
referenties en
doe inspiratie op