close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Belettering op glazen grafmonumenten | Eijgelaar Natuursteen

Het voorzien van tekst op een glazen Grafmonument kan op drie verschillende manieren. Onderaan de pagina ziet u het eindresultaat van deze manieren van beletteren.

Glas zandstralen

Zandstralen of gritstralen is een glasbewerking waarbij het glas wordt bespoten met aluminiumoxide en een matte uitstraling krijgt. We kunnen met behulp van het zandstralen in het glas afbeeldingen, decoraties en teksten aanbrengen in het glas. Ook is het mogelijk de afbeelding, decoratie of tekst helder en transparant te laten door de ruimte er om heen te zandstralen.

Door middel van deze techniek kan ieder gewenste inscriptie aangebracht worden. De letters worden enkele millimeters verdiept door het opruwen van het glas.

Glas grafsteen gezandstraald opschrift

Glaspaneel met gezandstraalde tekst – foto inspiratietuin

Glas met geëmailleerde tekst

Met mooi weer geeft zandstraalwerk een prachtig effect. Als het glas nat is, krijgt het gezandstraalde oppervlak echter nagenoeg dezelfde kleur als het gladde deel van het glaspaneel. Aangezien het contrast tussen het gezandstraalde en gladde deel van het glaspaneel bijna vervalt, is een inscriptie dan niet of nauwelijks meer zichtbaar.

Het is echter mogelijk de letters met emaille in te laten verven en dit vervolgens in de oven in het glaspaneel te laten branden. Geëmailleerde letters worden dus in het grafmonument gebrand en blijven lang mooi. Wij schilderen de letters niet in, omdat de verf dan relatief snel uit de letters gaat.

geëmailleerde tekst glazen grafsteen

Grafsteen glas met geëmailleerde tekst – foto inspiratietuin

geëmailleerde tekst glazen grafsteen

Grafsteen glas met geëmailleerde tekst – foto inspiratietuin

Tekst uitsparen in glas

Hiermee bedoelen we dat het glaspaneel mat wordt gemaakt en de letters helder blijven zodat er een duidelijk contrasteffect ontstaat. Een voordeel hiervan is dat een ongewenste achtergrond bij deze wijze van beletteren niet zichtbaar is.

Bevestiging van het glas

Wij staan garant voor een goede bevestiging van het glas zodat het glas niet gaat scheuren.

Gematteerd glas diapositief gezandstraald glas grafsteen

Gematteerd glas met uitgespaarde tekst

Ideeën opdoen in onze inspiratietuinen en inspiratiewinkels

Met het grootste assortiment van Nederland bieden wij u veel keuze en mogelijkheden. Breng een bezoek aan één van onze vele inspiratiewinkels in Nederland en België. Hier kunt u altijd vrijblijvend inspiratie opdoen of terecht voor advies.

Grafsteen belettering glas bekijken

Belettering in glas bekijken

Belettering glas uitproberen

Belettering uitproberen

Belettering grafsteen glas

Ideeën opdoen in onze inspiratietuin

Belettering letters grafsteen van glas

Complete monumenten bekijken

Belettering glas

Glazen letterplaten bekijken

Belettering zwerfkei grafsteen glazen letterplaat

Verschillende soorten toepassingen bekijken

Voorbeelden bekijken en uitproberen

Het beletteren van een gedekteken is een vak apart. Het lettertype en het materiaal waarin deze uitgevoerd worden zijn van grote invloed op de uitstraling van het monument. Tijdens een bezoek laat onze adviseur u vele voorbeelden in het echt zien, geeft hij u advies en helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

Ook kunt u zelf, samen met andere nabestaanden, belettering en accessoires uitproberen bij de voorbeelden in onze inspiratietuinen en winkels.

Inspiratiewinkels en tuinen verspreid door het hele land