close
Heeft u advies nodig? Stel uw vraag phone038-3312175
beenhere Al ruim 150 jaar vakmanschap sinds 1862
Coronavirus: hoe gaan wij er mee om?  meer informatie

Service & garantie op onze grafmonumenten en grafstenen

Eijgelaar Natuursteen vindt een goede service en garantie op onze grafstenen belangrijk. Wij proberen nabestaanden zo goed mogelijk van dienst te zijn bij het samenstellen van een grafmonument. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van service die wij geven.

Meedenken in mogelijkheden, niet in beperkingen

Onze adviseurs adviseren u vijblijvend over alle mogelijkheden en zijn creatief om een persoonlijk grafmonument te ontwerpen, geheel naar úw wensen. Hierbij is tijd geen factor. Wij nemen net zoveel tijd voor u als dat nodig is totdat u tevreden bent.

Eindresultaat grafsteen van tevoren bekijken

Eijgelaar Natuursteen biedt u de mogelijkheid om eerst het eindresultaat in de werkplaats te bekijken zodat de positie van eventuele grafaccessoires naar eigen wens bepaald kan worden en u ervan verzekerd bent dat het geheel naar wens is als het grafmonument op de begraafplaats geplaatst wordt.

Advies onderhoud en mogelijkheid ondershoudsabonnement

Als nazorg bieden wij een schriftelijk advies inzake het onderhoud van het grafmonument en de mogelijkheid een onderhoudsabonnement bij ons af te sluiten. Ook nadat een grafmonument geplaatst is kunt u met uw vragen of opmerkingen bij ons terecht.

Verzakking grafmonument

Dit punt willen wij speciaal belichten. Mocht het grafmonument binnen 5 jaar verzakken, laat het ons weten en wij zetten het grafmonument kosteloos weer recht.

Eventuele geschillen worden professioneel opgelost

Met ingang van 1 januari 2014 is de Geschillencommissie Natuursteen voor consumenten ondergebracht bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken in Den Haag. Deze commissie kan alle geschillen behandelen over transacties tussen consumenten en natuursteenbedrijven gesloten op of na 1 januari 2014. Hierbij valt te denken aan een vloer die gaat scheuren, een aanrechtblad dat vlekken vertoont of een grafmonument dat niet volgens hetgeen overeengekomen is, is geleverd en geplaatst. Hiermee onderstrepen deze ondernemers dat zij kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan.


Vanzelfsprekend proberen wij klachten altijd op te lossen en nabestaanden naar tevredenheid te helpen. Wij gaan er vanuit dat het inschakelen van de geschillencommissie niet nodig is, echter is voor nabestaanden wel prettig om te weten dat deze mogelijkheid er is.

ABN Natuursteen Garantie

Grafmonumentenverzekering

De garantie heeft geen betrekking op beschadigingen ten gevolge van stormschade of vandalisme. Hiervoor kunt u wel een grafmonumentenverzekering afsluiten. Bij OOM Verzekeringen kunt u hiervoor eventueel wel een grafmonumentenverzekering afsluiten. De kosten bedragen voor 10 jaar 7,5% van de verzekerde waarde van het monument met een minimum van € 34,00. U betaalt eenmalig € 4,00 aan poliskosten en 21% assurantiebelasting.


Voorbeeld: stel dat u het grafmonument heeft gekocht voor € 2.000,00 en u zou de volledige € 2.000,00 gedurende 10 jaar willen verzekeren, dan kost u dit 7,5% van € 2.000,00 oftewel € 150,00 voor 10 jaar. Indien door prijsstijgingen de werkelijke waarde hoger is dan de verzekerde som, dan zal de verzekerde som verhoogd worden met maximaal 25%.


Vraag nu een grafmonumentverzekering aan

Grafmonumentenverzekering

Garantiecertificaat

Het garantiecertificaat wordt nadat het grafmonument geplaatst is toegestuurd.

Garantiecertificaat grafmonument