close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Slanke urnenzuil met glazen bol en vogel foto 1

Slanke urnenzuil met glazen bol en vogel Glas, natuursteen

Dit urnenmonument bestaat uit een slanke zuil van gezoet zwart graniet. waarop een witte matglazen bol is bevestigd in een halfronde natuurstenen band. Deze halfronde band van natuursteen is naast decoratief ook erg belangrijk als solide sokkel van de ... lees meer >
persoonlijk advies
Bel ons tijdens kantooruren op 038 - 3312175. Wij staan voor u klaar bij het beantwoorden van uw vragen.
Product
19898
Collectie
Beelden en Symbolen, Bijzonder persoonlijk, Christelijk, Exclusief, Grafzerken, Jong en eigentijds, Kleurrijk, Kunstenaars, Modern, Onderhoudsvrij, Zuilen
Dieren
Vogel
Graftype
Enkel, Grafzerken
Kleur
Blauw, Zwart
Materiaal
Glas, Natuursteen
Subtype
Enkel staand, Staande steen zonder vloer

Informatie over dit gedenkteken

Dit urnenmonument bestaat uit een slanke zuil van gezoet zwart graniet. waarop een witte matglazen bol is bevestigd in een halfronde natuurstenen band. Deze halfronde band van natuursteen is naast decoratief ook erg belangrijk als solide sokkel van de glazen bol. Aan het uiteinde van deze natuurstenen band is de vogel, gemaakt van blauw matglas, bevestigd. Afhankelijk van het type urnengraf en de lokale voorschriften kunnen 1 of meerdere asbussen worden geplaatst in een holte van de zuil bovengronds, of juist in een keldertje onder het monument worden geplaatst. De persoonlijke teksten en opschriften van het gedenkteken hebben een statige plek op de zuil gekregen en deze zijn, net als de afbeelding van het konijntje, met behulp van zandstralen aangebracht.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

Soortgelijke modellen