Vind direct grafmonumenten die u aanspreken
pijl naar rechts
Keuzehulp grafmonument

Grafstenen en grafmonumenten Zwolle | bezoek ons in Kampen

Eijgelaar Natuursteen plaatst al jaren grafstenen en grafmonumenten in Zwolle en is goed bekend met de regelgeving die gehanteerd wordt door de verschillende begraafplaatsen. U kunt ons vrijblijvend bezoeken in Kampen, waar de grootste grafstenen showtuin van Overijssel gevestigd is. Onze adviseurs helpen u graag om mee te denken over een persoonlijk grafmonument voor een van de volgende begraafplaatsen in Zwolle:

 • Begraafplaats Kranenburg
 • Begraafplaats Bergklooster
 • Algemene begraafplaats Voorst (Westenholte)
 • R.K. begraafplaats
 • Begraafplaats Windesheim


U kunt op onze website diverse grafmonumenten bekijken die aangepast kunnen worden naar de regelgeving op de begraafplaatsen in Zwolle. Tevens kunt u diverse voorbeelden bekijken van geplaatste monumenten in Zwolle.

  

Begraafplaats Kranenburg

Begraafplaats Kranenburg in Zwolle is een bijzondere begraafplaats waarin het boskarakter centraal staat. De begraafplaats is aangelegd op het voormalige landgoed bij de havezate Kranenburg. Op deze begraafplaats gelden zeer specifieke regels t.a.v. de grafstenen. Hiervan is Eijgelaar Natuursteen op de hoogte. Wij kunnen u adviseren wat wel en wat niet wordt toegestaan en hoe een grafsteen passend te maken binnen het boskarakter van begraafplaats Kranenburg. 

PDF regels Kranenburg Download de specifieke regels voor Kranenburg

 

Voorbeelden geplaatste grafstenen op Kranenburg

Wij plaatsen grafstenen op ieder gedeelte van Kranenburg (o.a. Parnassusberg, Parkgedeelte, Bos- en Hagenpark en Islamitisch gedeelte) rekening houdend met de regels. Hieronder ziet u slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden.
Grafstenen Zwolle, grafsteen zwolle, grafmonumenten zwolle     Grafsteen Zwolle, grafstenen zwolle

Grafstenen Zwolle, grafsteen zwolle, grafmonumenten zwolle     Grafstenen Zwolle, grafsteen zwolle, grafmonumenten zwolle
Grafstenen Zwolle, grafsteen zwolle, grafmonumenten zwolle     Grafsteen Zwolle, grafstenen zwolle, grafmonumenten zwolle

Grafstenen geplaatst op begraafplaats Kranenburg in Zwolle

  

Begraafplaats Bergklooster

Begraafplaats Bergklooster in Zwolle bestaat uit twee locaties: Oud en Nieuw Bergklooster. Oud Bergklooster bestaat voor een deel uit symmetrische monumenten van ongepolijst natuursteen waarbij specifieke regels van toepassing zijn. Daarnaast heeft Oud Bergklooster gedeelten beschikbaar gesteld waar verschillende vormen en materialen zijn toegestaan. Nieuw Bergklooster is gelegen aan het begin van de Bergkloosterweg, tussen de A28 en begraafplaats Kranenburg. Op dit deel is zowel een staand als een liggend gedeelte toegestaan.

PDF regels Bergklooster Download de specifieke regels voor Bergklooster. 

PDF plattegrond Bergklooster Download de plattegrond van Oud en Nieuw Bergklooster.

 

Voorbeelden geplaatste grafstenen op Bergklooster

Hieronder ziet u slechts enkele voorbeelden van grafmonumenten die wij geplaatst hebben op Bergklooster. Bovenaan deze pagina vindt u een link naar meer voorbeelden. 

Grafstenen Zwolle, grafsteen zwolle, grafmonumenten zwolle     Grafstenen Zwolle, grafsteen zwolle, grafmonumenten zwolle
grafstenen zwolle, grafsteen zwolle, grafmonumenten zwolle     Grafstenen Zwolle, grafsteen zwolle, grafmonumenten zwolle

Grafstenen geplaatst op begraafplaats Bergklooster in Zwolle

 

Begraafplaats Voorst (Westenholte)

Op begraafplaats Voorst worden voornamelijk bewoners van Westenholte begraven. De regels op deze begraafplaats zijn alleen gebonden aan afmetingen. Het materiaalgebruik is vrij. Een grafmonument voor een volwassenengraf mag bestaan uit zowel een staand als liggend gedeelte. Het staande gedeelte mag maximaal 100 cm. breed zijn en 110 cm. hoog. Het liggende gedeelte mag maximaal 100 cm. breed zijn en 200 cm. lang. Een kindermonument mag ook bestaan uit een staand en liggend gedeelte. Het staande gedeelte mag maximaal 70 cm. breed zijn en 65 cm. hoog. Het liggende gedeelte mag maximaal 70 cm. breed zijn en 150 cm. lang.

 

Voorbeelden geplaatste grafstenen op de Voorst

Hieronder ziet u slechts enkele voorbeelden van grafmonumenten die wij geplaatst hebben op de Voorst. Bovenaan deze pagina vindt u een link naar meer voorbeelden. 

Grafstenen Westenholte, grafsteen westenholte     Grafstenen Westenholte Zwolle
Grafstenen Westenholte, grafsteen westenholte     Grafstenen Westenholte, grafsteen westenholte

 Grafstenen geplaatst op begraafplaats De Voorst in Westenholte 

 

R.K. begraafplaats Zwolle en Wijthmen

Er zijn twee Katholieke begraafplaatsen in Zwolle: één aan de Bisschop Willebrandlaan en één aan de Ergenamenweg in Wijthmen. De R.K. begraafplaats aan de Bisschop Willebrandlaan kent per veld verschillende toegestane afmetingen. Op het oude gedeelte, veld 1 t/m 4, zijn alleen gezoete (niet glimmende) monumenten toegestaan. De R.K. begraafplaats in Wijthmen heeft alleen regels die gebonden zijn aan afmetingen. Het materiaalgebruik is vrij. Een monument mag bestaan uit zowel een staand als liggend gedeelte. Staand: maximaal 90 cm. breed en 110 cm. hoog. Liggend: maximaal 90 cm. breed en 190 cm. lang. 

PDF regels R.K. Zwolle Download de specifieke regels voor de R.K. begraafplaats Zwolle. 

PDF plattegrond R.K. begraafplaats Zwolle Download de plattegrond van de R.K. begraafplaats Zwolle.

 

Voorbeelden geplaatste grafstenen op de R.K. begraafplaats in Zwolle en Wijthmen

Hieronder ziet u slechts enkele voorbeelden van grafmonumenten die wij geplaatst hebben op de R.K. begraafplaats in Zwolle en Wijthmen. Bovenaan deze pagina vindt u een link naar meer voorbeelden. 

Grafstenen Zwolle, grafsteen zwolle     Grafstenen Zwolle, grafsteen zwolle

Grafstenen geplaatst op de R.K. begraafplaats in Zwolle

 

Begraafplaats Windesheim

In 1917 nam de toenmalige gemeente Zwollerkerspel de begraafplaats Windesheim over van de Nederlandse Hervormde kerk. In 1991 is het aantal graven uitgebreid. Er worden voornamelijk overledenen uit het dorp Windesheim begraven. Begraafplaats Windehseim heeft alleen regels die gebonden zijn aan afmetingen. Het materiaalgebruik is vrij. Een monument mag bestaan uit zowel een staand als liggend gedeelte. Staand: maximaal 90 cm. breed en 110 cm. hoog. Liggend: maximaal 90 cm. breed en 190 cm. lang. 

   

Showtuin Kampen met grafsteen voorbeelden voor begraafplaatsen in Zwolle

In Kampen is de grootste showtuin met grafstenen van Overijssel. Hier kunt u diverse voorbeelden zien van grafmonumenten specifiek voor begraafplaats Kranenburg en andere begraafplaatsen in Zwolle. Maak vrijblijvend een afspraak om ons te bezoeken. 

Grafsteen afspraak

 

| Terug naar overzicht begraafplaatsen |

Eijgelaar Natuursteen

Klantbeoordelingen

Bezoek ons in Kampen

Eijgelaar Kampen

Nijverheidsstraat 24

8263 AM  KAMPEN

bel eijgelaar kampen 038 - 33 121 75

Mail eijgelaar kampen info@eijgelaar.nl

 

Over Eijgelaar Kampen

Lees meer...

 

Over onze werkwijze

Lees meer...

Waarom Eijgelaar

 • Wij denken met u mee
 • Kosteloos ontwerp
 • Eigen steenhouwerij met vakmensen
 • Eigen glasatelier met kunstenaars
 • 150 jaar ervaring
 • Eindresultaat van te voren bekijken
 • Keurmerk & ABN garantie

 

Hoe een persoonlijk grafmonument creëren
Lees meer

Laatste blogpost

 • Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Verschillende materialen voor grafmonumenten

  Veel mensen weten maar weinig over grafmonumenten, totdat de situatie zich voordoet dat er een grafmonument uitgezocht moet worden. Regelmatig horen wij dan ook verbazende opmerkingen als ‘nooit geweten dat er zoveel mogelijk is’ en ‘dat je bij zoveel stil moet staan’.

  Zo is het allereerst belangrijk om te weten wat op de betreffende begraafplaats is toegestaan. Elke begraafplaats heeft zijn eigen regelgeving wat betreft toegestane materialen en maatvoeringen; niet alles mag overal. Binnen die toegestane kaders kan vervolgens een persoonlijk grafmonument worden samengesteld dat bij de overledene past.

  Dit kan door het toevoegen van een persoonlijke tekst, het gebruiken van een passend lettertype of door het aanbrengen van een afbeelding of (portret)foto.
  ...

Over ons

Eijgelaar plaatst al sinds 1862 persoonlijke gedenktekens zoals grafstenen, glazen grafmonumenten, grafzerken en gedenkstenen. Tevens gespecialiseerd in grafsteen restauratie en het bijwerken van grafstenen met een vervolginscriptie.

Eijgelaar Natuursteen b.v.
038-3312175
info@eijgelaar.nl
GooglePlus Twitter YouTube Flickr Blogger 

Keurmerken

Keurmerk NatuursteenABN natuursteen garantie, natuursteen garantie 

Erkend leerbedrijf fundeon
Bekijk onze
referenties en
doe inspiratie op