close
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Belettering op ruwe en liggende grafstenen | Eijgelaar Natuursteen

Veel Ruwe grafstenen zijn te ruw om er een tekst in te kunnen zandstralen. Als de letterplaat gebrand is (wel vlak, maar niet glad), dan kan hierop nog wel een tekst gezandstraald worden. Na het zandstralen worden de letters stuk voor stuk bijgewerkt. Zodra de grafsteen echter nog ruwer is qua oppervlak, dan kan de tekst niet meer gezandstraald worden.

Op liggende grafstenen en Grafzerken wordt ook vaak voor een andere wijze van belettering gekozen dan gezandstraalde letters. De reden hiervoor is dat de verf relatief snel uit de letters gaat aangezien in een liggende grafsteen water en blaadjes blijven liggen die de verf aantasten.
Toch heeft men dan nog keuze uit verschillende soorten belettering voor dit type grafstenen. Hieronder ziet u een aantal alternatieven met onderaan de pagina voorbeelden van het eindresultaat.

Bronzen tekstplaatjes

Eén van de mogelijkheden is een bronzen tekstplaatje. Een bronzen plaatje is in elk gewenst formaat te verkrijgen. De tekst wordt in een zelf uit te zoeken lettertype op het plaatje gemaakt. Er kan ook een afbeelding bijgeplaatst worden. Ook kan dit plaatje gepatineerd worden, zodat de kleur ervan anders wordt.

Tekstplaatjes van brons
Tekstplaatjes van brons
Tekstplaatjes van brons

Bronzen letters

Andere mogelijkheden zijn losse bronzen letters of aan elkaar gegoten bronzen letters in een uit te zoeken lettertype. Het is echter ook mogelijk de naam of handtekening in een eigen handschrift van brons te laten gieten. Aan de achterzijde van het brons worden pennetjes bevestigd welke door middel van boorgaatjes in de steen met twee componenten lijm bevestigd worden.

Bronzen letters grafsteen
Bronzen letters grafsteen
Bronzen letters grafsteen
Bronzen letters grafsteen

Patineren van brons

Door het brons van een kleur te laten voorzien kunt u het materiaal en de daaruit gevormde letters een zeer specifieke, eigen uitstraling geven. Kleuren kunnen goed in harmonie gekozen worden met andere toegepaste steensoorten en andere materialen of accessoires.

U ziet hiervan vele voorbeelden in onze inspiratiewinkels en inspiratietuinen. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Dit doen we door u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien in combinatie met een deskundig advies.

Aluminium tekstplaatjes en aluminium letters

Een opschrift kan ook van losse aluminium letters en aan elkaar gegoten aluminium letters gemaakt worden in een uit te zoeken lettertype. Een andere mogelijkheid is een tekstplaatje van aluminium.

Aluminium plaatje

Aluminium tekstplaatje

Losse letters van aluminium

Losse aluminium letters

Aluminium letters aan elkaar gooien

Aan elkaar gegoten aluminium letters

Handschrift in aluminium

Naam gegoten in eigen handschrift

RVS tekstplaatjes en RVS letters

Van RVS kan een tekstplaatje gemaakt worden waar de tekst in gegraveerd wordt, maar de letters kunnen er ook uitgehaald worden zodat men door de letters heen de steen kan zien. Ook is het mogelijk om een RVS-band of strip te plaatsen.

Tekst gegraveerd in RVS plaatje

RVS gegraveerd

RVS met uitgespaarde letters

RVS plaatje met uitgespaarde letters

grafsteen belettering RVS

RVS letters

grafsteen belettering RVS

RVS belettering in symbolen en figuren

grafsteen belettering RVS

RVS letters en RVS band

Glas

Een glazen gedenkplaat kan toegepast worden als gedenkteken maar ook om het gedenkteken van een persoonlijke tint te voorzien. Op de glazen gedenkplaat zijn het opschrift, teksten, foto’s en afbeeldingen te plaatsen.

We hebben ervaring met alle glastechnieken die toegepast kunnen worden: fotoprint, lasergraveren, zandstralen, smelten en emailleren. Graag geven we advies wat het beste bij uw wensen en het gedenkteken past om deze de juiste uitstraling te geven.

Tekst en afbeelding op glas grafsteen
grafsteen belettering glas

Ontdekken wat u mooi vindt

grafsteen belettering glas

Smelten

grafsteen belettering glas

Bekijk alle glastechnieken in het echt

grafsteen belettering glas

Combinatie van emailleren en smelten

grafsteen belettering glas

Glasprint

grafsteen belettering glas

We adviseren u graag wat het best past

Handgehakte letters grafsteen verheven
Handgehakte letters grafsteen verheven

Verheven letters

Bij verheven letters blijven de letters staan en wordt het steen rondom de letters weggehaald. Als de steen zelf gepolijst is, dan blijven de letters gepolijst en wordt de ruimte rondom de letters lager, ruwer en lichter waardoor een mooi contrast ontstaat.

De letters kunnen desgewenst nog geverfd worden.

Belettering grafsteen van cortenstaal

In de afgelopen jaren is een trend ontstaan waarbij naast het traditionele natuursteen steeds meer alternatieve, andere duurzame materialen en combinaties van materialen toegepast worden in grafmonumenten. Cortenstaal is een daarvan, het is zeer sterk en duurzaam en wordt zelfs toegepast in bruggen.

Cortenstaal oogt in het begin wat vlekkerig maar zal in de loop der tijd egaal kleuren en donkerder gaan worden door het roestproces. Na ongeveer anderhalf jaar zal het materiaal volledig zijn definitieve kleur hebben gekregen.

Belettering letters grafsteen van cortenstaal
Belettering letters grafsteen van cortenstaal

Complete monumenten bekijken

Belettering letters grafsteen van cortenstaal

Verschillende soorten bekijken en uitproberen

Belettering letters grafsteen van cortenstaal

Ideeën opdoen in onze inspiratietuin

Bronzen letters grafsteen

Voorbeelden bekijken en uitproberen

Het beletteren van een gedekteken is een vak apart. Het lettertype en het materiaal waarin deze uitgevoerd worden zijn van grote invloed op de uitstraling van het monument. Tijdens een bezoek laat onze adviseur u vele voorbeelden in het echt zien, geeft hij u advies en helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

Ook kunt u zelf, samen met andere nabestaanden, belettering en accessoires uitproberen bij de voorbeelden in onze inspiratietuinen en winkels.

Belettering letters grafsteen winkel

Belettering met accessoires combineren

Belettering letters grafsteen winkel

Glazen belettering vergelijken

Belettering letters grafsteen winkel

Lettertypes en belettering uitproberen

Gezandstraalde en ingeschilderde belettering

Uiteraard kunt u in onze inspiratietuinen ook voorbeelden bekijken van gezandstraalde in ingeschilderde belettering. Door u alle mogelijkheden in het echt te laten willen we voorkomen dat u keuzes maakt die u later toch anders zou willen zien.

Het beletteren van een grafsteen is een vak apart. Of dat nu in natuursteen, glas, RVS of hout is: een foutmarge bestaat niet. Daarom hebben wij ervoor gekozen om dit volledig in eigen werkplaats te verrichten, onder het toeziend oog van de adviseur die uw ontwerp gemaakt heeft.

Gezandstraalde en ingeschilderde belettering

Bezoek onze winkels

Breng een bezoek aan één van onze vele inspiratiewinkels in Nederland en België. Hier kunt u altijd vrijblijvend inspiratie opdoen of terecht voor advies.

Bekijk winkels

Stel uw vraag

Wilt u direct advies van één van onze adviseurs? We nemen vrijblijvend contact op begeleiden u graag in de oriëntatie naar een passend gedenkteken.

phone038 - 331 21 75

Bezoek aan huis?

Wilt u liever dat één van onze adviseurs bij u langskomt? Onze adviseurs komen geheel vrijblijvend bij u thuis om uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie